XXI. NYÁRI BENTLAKÓ IFJÚSÁGI KÉZMŰVES TÁBOR IPOLYSZALKÁN sticky icon

MeghívóMeghívó

Kézműves tábor Ipolyszalkán:
2022. július 10-17.
2022. július 24-31.
2022. augusztus 7-14.
A tábor mindhárom turnusa az Ipolyszalkai Tájházban lesz megrendezve, ahol az emeleti két szobában lesz az elszállásolás, matracokon. Az udvarunk nagy, ha valaki sátorozni szeretne az hozzon magával sátrat.
A vasárnapot a gyerekek érkezése tölti ki, este játékos ismerkedés lesz. Hétfőtől kezdve szombatig a gyermekek reggelivel kezdenek, utána kézműves foglalkozásokon vesznek részt ebédig, ami után lesz egy óra pihenőjük, majd 17-18 óráig ismét a foglalkozásoké lesz a főszerep. Jó idő esetén a pár száz méterre levő Ipoly folyóhoz visszük a gyermekeket fürödni, vagy pedig a falu két játszóterének egyikére. Esténként tábortűz lesz, alkalmanként sütögetéssel párosítva. Egy alkalommal túrázni visszük őket. Vasárnap reggel a gyermekek összepakolnak, majd 11 órától kiértékelés lesz, amire a szülőket is szeretettel várjuk. Ezzel az eseménnyel zárjuk a tábort.

Strandoljunk a hőségben sticky icon

HőségHőség

Beköszöntött a kánikula! Dány térségében négy strandon hűsölhetünk. A Dányhoz legközelebb eső Tóalmási Szent András Gyógyvizes Strandfürdő idén sajnos felújítás miatt zárva tart. A megújult fürdő átadását 2023-ra tervezik. A Hatvani Srandfürdő, a Nagykátai Gyógy- és Srandfürdő 25-25 km-re, valamint a Domonyvölgyi D-Beach Strand 30 km-re található községünktől.

Hat szabály, amit ismernetek kell, ha idén nyáron diákmunkát vállaltok sticky icon

Diákként, egyetemistaként vállaltok munkát nyáron? Érdemes átnézni a legfontosabb szabályokat, mielőtt elkezdtek dolgozni.
A Munka törvénykönyve alapján az vállalhat munkát, aki már elmúlt 16 éves. Bizonyos feltételek mellett ugyanakkor már a 15. életévüket betöltött diákok is dolgozhatnak az iskolai szünet alatt - írja a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM).

Kulturális Kitekintő: Falunap és Takart Fesztivál Hévízgyörkön sticky icon

MeghívóMeghívó

XXIX. Falunap és VII. Takart Fesztivál 2022.június 25-én, szombaton a Hévízgyörki Sportpályán

-Takart főzőverseny
-Gyermekprogramok
-Színpadi programok
-Néptánc
-Koncert
További részletek a Meghívón!

Múzeumok éjszakája - Dány sticky icon

Múzeunok éjszakájaMúzeunok éjszakájaTöbb éve hagyomány nálunk is, hogy megrendezzük a Múzeumok Éjszakáját. Mi is lenne megfelelőbb helyszín, mint Dány egyetlen műemlék épülete, a Néprajzi Ház (Falumúzeum). Idén falunk 750 éves jubileumát ünnepli, így igazán magas nívójú produkcióban lehet részünk.

Tájékoztatás Nyári diákmunka programról sticky icon

A Nyári diákmunka programba a fiatalok már június közepétől regisztrálhatnak. A programba 16–25 év közötti, nappali tagozaton tanuló diákok jelentkezhetnek, akik jelenleg nem állnak munkaviszonyban, nem rendelkeznek vállalkozási jogviszonnyal. Az önkormányzatok esetében legfeljebb napi 6 órás foglalkoztatás támogatható.

Hívogató - képekkel, videóval sticky icon

Az alábbi üzenetet Kovács Lászlótól kaptuk június 1-én (a késett közzétételért elnézést kérünk /szerk./):

Kedves Dányiak, Zsámbokiak!

Tudomásunkra jutott, hogy idén június 27-től július 1-ig dányi és zsámboki gyerekek táborozását szervezik Tar községben.

/Katt a nagyobb képért!//Katt a nagyobb képért!/

Kulturális Kitekintő: meghívó sticky icon

MeghívóMeghívó

Zsámbok község Önkormányzata és a Zsámboki Hagyományőrző Népiegyüttes Egyesület szeretettel meghívja az érdeklődőket 2022.június 12. vasárnap 16:00 órakor a Zsámboki Asszonykórus és az Új Gyöngyösbokrétások és vendégeik Gálaműsorára!
Helyszín: Zsámbok, tornaterem
További részletek a Meghívón!

Felhívás - 2022. évi leolvasás, Daköv Kft. sticky icon

/Katt a nagyobb képért!//Katt a nagyobb képért!/

Meghívó Kalóz kalandokra sticky icon

MeghívóMeghívó

Az Isaszegi Művelődési Ház és Múzeumi Kiállítóhely szervezésében idén is várják 7-14 év közötti gyermekeket 2022. június 20 - június 24. közt a Kalóz-öböl nyári napközis táborba.
Helyszín: Isaszegi Múzeumi Kiállítóhely
További részletek a meghívón!

Ora pro nobis

Vannak események, dolgok, történések a világban amelynek közvetlenül részesei nem vagyunk. Úgy értem hát, hogy nem a mi "kompetenciánk" sem annak létrejötte, lefolyása, eleje és vége.

Európában közel nyolcvan éve béke van. Béke volt. Ez különös adomány, amelynek megőrzésére úgy kellett volna vigyáznunk mint a két szemünk világára.

Tájházon innen, falumúzeumon túl XI....Úri

11

A közelmúltban a Magyar Falu Program Civil Alap 6 MFt-os támogatásából Úri község Hagyományőrző és Értékmentő Egyesülete megvásárolta az Ady Endre utcában lévő több, mint száz éves parasztházat.

Tájházon innen, falumúzeumon túl XI....Úri

11

A közelmúltban a Magyar Falu Program Civil Alap 6 MFt-os támogatásából Úri község Hagyományőrző és Értékmentő Egyesülete megvásárolta az Ady Endre utcában lévő több, mint száz éves parasztházat.

Kirándulás Erdélybe, július végén

MeghívóMeghívó

Erdélyi kirándulás 2022.július 25-től 29-ig! 5 nap 85 ezer forint/fő! Kirándulás programja a meghívóra kattintva olvasható! Jelentkezni lehet: Szegedi Csaba 06-20/852-3202 július 5-ig! Hely már csak korlátozott számban!

Kulturális Kitekintő: DISCO Kókán

MeghívóMeghívó

Ingyenes DISCO a Kókai Művelődési Ház parkolójában 2022.július 9-én, szombaton este 20 órától!
DJ Slyder, azaz Varró Norbi garantálja egész este a hangulatot!

Kulturális Kitekintő: Kertmozi Sülysápon

MeghívóMeghívó
2022. július 3. vasárnap 21:00 Jurassic World: Világuralom című film vetítése
Ingyenes program a Wass Albert Művelődési Központ szervezésében!

Helyszín: Sülysáp, Malom utcai focipálya
Kapunyitás 20:00

Mindenki hozzon magával plédet, hogy a fűben kényelmesen tudjon filmet nézni! Trabibárnál popcorn, nachos, üdítők várnak mindenkit!

Eső esetén a programot a WAMKK-ban tartják meg!(2241 Sülysáp, Szent István tér 7.)

ajánló: https://www.youtube.com/watch?v=XjMFYs6Vaz4
A programváltoztatás jogát fenntartják!

Kulturális Kitekintő: Színház az erdőben- A dzsungel könyve

PlakátPlakát
Július 24-én, vasárnap 20 órától a Gödöllői Fiatal Művészek Egyesületének tagjai az Isaszegi úti Gödöllői Arbo-park (Gödöllői Erdészeti Arborétum) szabadtéri színpadán mutatják be Dés László-Geszti Péter-Békés Pál: A dzsungel könyve című musicalt. Esőnap: július 25., hétfő. Jegyár 5.900 forint. További részletek a kattintással nagyítható plakáton olvashatók. Jegyek a https://szelforgo.jegy.hu/program/des-geszti-bekes-a-dzsungel-konyve-134... oldalon válthatók.(Július 23-ra a jegyek elfogytak.)

Kulturális Kitekintő: Muzsikál az erdő 2022. Mátrai Művészet Napok

PlakátPlakát

"Muzsikál az erdő" Mátrai Művészeti Napok 2022.július 2-10.
Tar: 2022.július 6. szerda
„Muzsikál az erdő – ahol az erdő és a zene összefonódik. Jókedv, erdei értékek, művészetek, barátság, testi-lelki feltöltődés”!
VII. Palóc Világtalálkozó - Ipolyszécsényke (Sečianky)

MeghívóMeghívó

VII. Palóc Világtalálkozó - Ipolyszécsényke (Sečianky)
Először Felvidéken!
2022. augusztus 05-06-07.

VII. Palóc Világtalálkozó fellépői :
(A fellépők köre még bővül!)

Fogadalom

Bandukol az ember húzza hátizsákját (a hátizsák meg vissza az embert, akció-reakció- különösen erős igénye van ilyenkor arra, hogy számbavegye úticélját és annak körülményeit.
Nem lankad az érdeklődés (késztetés) még a kegytemplomban sem. És azóta így vagyok, így élünk együtt, egy esemény, egy régenvolt fogadalom és annak mai utóélete. Bennem.