Itt vagyTartalom / Ennyit keresnek a politikusok!

Ennyit keresnek a politikusok!


Beküldte detto - Ekkor: 2007 November 19

BUDAPEST – Egy miniszter fizetését gond nélkül összehozzák azok az országgyűlési képviselők, akik egyben polgármesterek is. A Blikk kigyűjtötte az Országgyűlés honlapjáról, kinek mennyije jön össze egy hónapban.

64 olyan képviselő ül a parlamentben, aki egyben valamely település első embere is. Ők a választókat több funkcióban képviselik, és persze hogy két helyről is jár a fizetés, amely akár a másfél millió forintot is elérheti. Nem véletlen, hogy a Gyurcsány Ferenc tisztasági csomagjában felvetett összeférhetetlenség (leegyszerűsítve: önkormányzati funkcionárius ne lehesssen képviselő) eltűnik a süllyesztőben, ugyanis a 2/3-os törvénymódosítás egyik oldalon sem kapta meg a szükséges támogatást. Legjobb esetben is csak 2011-től van esély arra, hogy bevezessék a főállású honatyáskodást.

Nógrádi Zoltán, Mórahalom fideszes polgármestere első a kereseti listán, havi 1 516 754 forinttal. – Én inkább a polgármesteri tisztséget tartanám meg, ám szerintem jó a városnak, ha egy polgármester képviselőként fel tud lépni a településért is a parlamentben – vélekedett a honatya. – Egyébként sokkal fontosabb dolgokkal kéne foglalkozniuk, mint a képviselői költségtérítések.

Botka László (MSZP) szegedi polgármester keresete 1 487 760 Ft, így a második helyen landolt a dobogón. Ő korábban azt mondta, nem tartaná szerencsésnek az összeférhetetlenségi törvényt.

– Ha választani kellene, inkább a polgármesterséget választanám – tudatta Buzás Péter (MSZP). Makó polgármestere 1 434 160 forintot keres havonta, ami – így Buzás – „tisztes javadalmazásnak számít, ahhoz képest, amit csinálunk, korrekt pénz. Tisztában vagyok vele, hogy a minimálbér bruttó 63 000 forint.” Ő a 3. helyezett.

Tóth Gábor /Fidesz/ Polgármester Bag

Tiszteletdíj: 845 360.-ft

Költségtérítés: 220 800.-ft

ÖSSZESEN: 1 066 160.-ft

.....stb.......stb.....