Itt vagyTartalom / Kiváncsi rá kik keresnek a legjobban? klikk!

Kiváncsi rá kik keresnek a legjobban? klikk!


Beküldte detto - Ekkor: 2007 November 16

A topmenedzserek keresnek a legjobban Magyarországon - ők 2,3 és 4 millió forintot visznek haza havonta - derül ki az Állami Foglalkoztatási Szolgálat 630 munkakör 2006-os bérezését vizsgáló felméréséből. Szintén dobogós helyen szerepelnek a döntéshozó politikusok a csaknem egymillió forintos fizetésükkel, őket a légiirányítók követik 800 ezer forinttal - olvasható a Blikkben.
Az átlagkereset 174 ezer forint, ennek többszörösét kapják a bírók és az ügyészek is. A hatóság emberei átlag felett keresnek, de a pénzügyőr 268 ezre, a rendőr 255 ezre és a tűzoltó 226 ezre nincs arányban a felelősségükkel. Csakúgy, mint az orvosoké (216 és 312 ezer forint) vagy a tanároké (középiskolai tanár 221 ezer bruttót kap). Hivatalosan alig 129 ezer forintot keresnek havonta az ügyvédek, de feltűnőek kevés a pénzük a borravalós szakmát űzőknek is. A manikűrös még 70 ezret sem, a fodrász 85 ezret keres a felmérés szerint. Ugyancsak feltűnő a fogtechnikusok 88 ezre. A színészeknek 149 ezer, az íróknak pedig 134 ezer forint az átlagkeresete - írja a lap.
(FH/Blikk)

.......milyen adatok jönnének ki, ha a felmérést készítő "álruhába" bújva megnézné a magyar valóságot. Mert a leírt adatok véleményem szerint nem tükrözik a jelen helyzetet. Magamból kiindulva sem. ...és hogy a tévedéseket eloszlassam 31. évemet taposva a pedagógus pályán havi BRUTTÓ 167 ezer ft-ért!!!! Felelősségről...stb meg csak az beszéljen, aki a munkáját "felelősséggel" látja el!