Itt vagyTartalom / Tóth Gy. László: A hallgatás csendje

Tóth Gy. László: A hallgatás csendje


Beküldte detto - Ekkor: 2007 November 15

A hosszúra nyúlt, fájdalmas és kínos csend után ideje van a szólásnak. A reményteljes időknek vége.
A Magyar Köztársaság Országgyűlése és kormánya alkalmatlannak bizonyult legfőbb feladatának ellátására, a magyar nemzet konkrét és erkölcsi védelmére, önállóságának biztosítására valamint az ország jó hírnevének megóvására.

Magyarország ma egy felvásárolt ország. A helyzetet súlyosbítja, hogy a felvásárlás valódi okairól, a felvásárlók céljairól és segítőiről nem tudunk semmit. Több hete már, hogy elhangzott egy nem cáfolt állítás, de a magyar nép szabadon választott hivatásos képviselői a mai napig nem követeltek magyarázatot, nem kérdeztek, és nem tiltakoztak.

Hallgatnak. Mintha nem tudnának a történtekről.

Gyurcsány Ferenc kormányfő és Göncz Kinga külügyminiszter nyilvánvalóan taktikázik, hiszen sokkal nagyobb bennük a globalista erők iránti bizonyítási vágy, mint a szülőföldjük iránti elkötelezettség. A neoliberális, nemzet- és keresztényellenes szabad demokraták által vezérelt posztkommunista MSZP-SZDSZ kormánykoalíció tagjainak viselkedése elfogadhatatlan, de mégiscsak érthető és magyarázható. Az MSZP tagjai politikai és erkölcsi bűnszövetkezetbe tömörültek, amikor bizalmat szavaztak a szalonképesek világából a balatonőszödi beszéddel végleg kiiratkozó Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek. A közös bűn összetartó ereje növeli az elszántságot és a csoporthoz tartozás tudatát. A baloldali és liberális értelmiség jelentős része hűségnyilatkozatokban fejtette ki véleményét. Nemzeti baloldal csak néhány zavaros gondolkodású jobboldali széplélek fejében létezik.

De miért hallgat a nemzeti elkötelezettségű jobboldal? Miért maradtak csendben a polgári, jobboldali parlamenti pártok elnökei és frakcióvezetői? Miért maradtak el a nemzetközi sajtótájékoztatók, a magyarázatot és bocsánatot kérő és követelő nyilatkozatok? Miért nem próbálkozott meg senki a helyzet tisztázásával? Vagy tényleg felvásárolt ország lennénk, kézben tartott pártokkal? Ha így van, akkor szembe kell néznünk a gyarmati státuszunkból következő helyzettel.

Mi az igazság? Mit gondoljunk Simon Peresz, izraeli államelnök október tizedikén a tel-avivi Hilton Szállodában, a Kereskedelmi Irodák Szervezetének közgyűlésen elhangzott mondatairól? Mire gondolt Izrael legfőbb közjogi méltósága, amikor ezt mondta: "Izraelnek példa nélküli gazdasági sikerei vannak, kivívtuk a gazdasági függetlenségünket: felvásároljuk Manhattant, Lengyelországot és Magyarországot. (...) Manapság gyarmatok létesítése nélkül is lehet birodalmakat alapítani."

Félreérthető gondolatmenet ez? Aligha. Inkább dicsekvés, esetleg elszólás. Gyermeteg próbálkozás az elhangzottakat jóindulatú kijelentésnek minősíteni. Ezt olyan ember mondta, akit illik komolyan venni. Jó lenne tudni, mit szólnak mindehhez a magyar zsidók? A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének máskor oly aktív és sokszor fölöslegesen agresszív vezetői most miért hallgatnak? Miért nem próbálnak tiszta vizet önteni a pohárba?

Hogyan történhetett meg, hogy néhány kisebb politikai csoportosuláson és befolyásos értelmiségi személyen kívül, senki nem tette fel a kérdést: az izraeli cégeknek mi a céljuk Magyarország felvásárlásával? Köztudomású tény, hogy az Izraelből beáramló tőke elsősorban az ingatlanpiacon és a tömegkommunikáció, azaz a tudatipar területén tevékenykedik, de jelenlétük a félkatonai őrző-védő cégek között is meghatározó.

Mi a magyarázata a jobboldal teljes bénultságának? A hatvan évvel ezelőtt az európai zsidósággal szemben a nácik által elkövetett szörnyű genocídium irracionális következményeként ma nem beszélhetünk nyilvánvaló tényekről? Olyasmiről, aminek semmi köze a holokauszthoz?
A demokratikus politikai jobboldal képviselői félnek az antiszemitizmus megalapozatlan vádjától? Vagy a parlamentben ülő képviselők ennyire problémamentesnek tartják, ha izraeli cégek felvásárolják az országot?
A nemzeti értékek és érdekek védelme nem nacionalizmus és nem antiszemitizmus. Az önvédelem minden nemzet egészséges reflexe. Vagy akkor is ekkora lenne a megalázó és szégyenletes csend, ha Románia vagy Oroszország államelnöke tenne hasonló kijelentést?

Itt az ideje tehát a szólásnak. Ezzel egyidejűleg újra kellene fogalmazni a politikai jobboldal és a nemzet egymáshoz való viszonyát. A kettős állampolgárságról 2004. december 5-én tartott, és szégyenletes eredménnyel végződött népszavazás után több Fideszes vezető nyilvánvalóvá tette, hogy valójában nem értett egyet sem a kettős állampolgárság intézményével, sem a kezdeményezéssel. Ezt követte az a nemzetárulással egyenértékű lépés, amikor a parlamenti magyar jobboldal 2005. szeptember 26-án megszavazta Románia feltétel nélküli csatlakozását az Európai Unióhoz. A meglévő ambivalenciát sürgősen meg kell szüntetni. A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség legfőbb feladata a nemzeti érdekvédelem ellátása. Ha történelmi küldetésének bármilyen okból nem képes eleget tenni, akkor viszont nincs már rá szükség: létezése indokolatlan.

Magyarország polgárainak alanyi joga ismerni minden olyan tényt, információt és folyamatot, ami a jövőjüket befolyásolhatja. Joguk van hozzá, mert eddig ez volt a hazájuk. Történelmi idők óta itt beszélték a magyar nyelvet, itt virágzott a magyar kultúra, és mi magyarok itt voltunk otthon. Őseink sokszor vérüket adták e hazáért. Ez az a föld, amelyik soha nem eladó. És nem felvásárolható.
Vagy mégis?

A mulasztás jóvátehetetlen, a kihívás nagy, az idő sürget. A verbális radikalizmus önmagában semmit sem ér. Szembe kell nézni a helyzettel, gyorsan ki kell egyenesedni, különben mindannyian belesüllyedünk a késői kádárizmus kisszerű, piacosított, liberalizált, és értékmentesített világába.

Tóth Gy. László

/Fusz/

bovit, 2007, november 15 - 16:43

Húsz év után már mindenki tud mindent. Csak nem merjük elhinni. Ezért kérdezgetünk.
Hátha, nem úgy van ahogy van.

A magyarországi politikai életet nagyon okos és nagyon erős erők irányítják. Az MSZP még sokáig fog szenvedni amiatt, mert képtelen soraiból egy nemzeti érzelmű, és egyben befolyásos politikust felépíteni.
Az SZDSZ végzi a dolgát. Egy liberális pártnak az a dolga, hogy keverje a szart. Hat százalékban a liberális politizálás éltető ere egy nemzetnek. Mert különben könnyen el punnyadnak a szociális, keresztény, konzervatív, kisgazda politizálási formulák szerinti politikusok.

A kulcsember Orbán Viktor. Aki hol vehemenciájával, hogy önmaga sajnáltatásával, de legtöbbet annak sugallatával, hogy adni képes nagy társadalmi szimpátiával bír. A nagy mesemondónak mondanám. A hatalomra kerülésének ígéreteiben egyetlen egy komoly ígéret szerepelt. A TB kötelezettséget felére csökkenti. Azon kívül, hogy három részre osztotta a fizetési kötelezettséget, valójában egy százalékkal többet kellett befizetnünk. Amikor a hatalmat átadta, elfáradt és megmajmolták. Az elv társai. Amikor elveszette, csak megmajmolták, és biztosan ígéretekkel látták el, amit tudta hogy nem tartanak be. Most ezt az időszakot éljük.
A legnagyobb ellenzője önálló nemzeti alkotmány megalkotásának Orbán Viktor. Soha nem volt őszinte. Na jó. Egy politikus sem őszinte. De Orbán Viktor életében nem volt őszinte, már önmagához képest nem volt az. Mit lehetne várni egy „nemzeti” liberális Orbán Viktortól? Akit Soros György tett pártelnöknek? Ugyan már…………

Ma Magyarországon „így és úgy” 40 százalékban van liberális befolyás. Ez sok. Hat százalékban éltető erő, 40 százalékban „pestis”. Orbán nem hajlandó a hatalmi vágyából engedni. Amíg a politikai élet egyik meghatározó alakja lesz, az országban semmi sem fog változni. Így is az ország a túl erős liberális befolyás miatt negyven évet vesztett.

/Fusz/

Tényleg Orbán Viktor milyen ember. 1995 és 1996- ban hány gyereket nem engedtek megszületni a csomagja miatt. Vagy az lehet, hogy Bokros Úr volt?
Vágóhídra küldte a terhes nőket, amikor egy tollvonással eltörölte a GYED-et.
Gratulálok