Itt vagyTartalom / Mai posta

Mai posta

  • user warning: Table './d6_danyikronika/node_counter' is marked as crashed and should be repaired query: SELECT totalcount FROM node_counter WHERE nid=678 in /data/web/d6_danyikronika/modules/dashplayer/dashplayer.module on line 184.
  • user warning: Table './d6_danyikronika/node_counter' is marked as crashed and should be repaired query: SELECT totalcount FROM node_counter WHERE nid=11371 in /data/web/d6_danyikronika/modules/dashplayer/dashplayer.module on line 184.

Beküldte shadow - Ekkor: 2007 October 16

Az alábbi levelet a postaládámban találtam:

Résztvevője voltam a másodjára meg nem tartott képviselő-testületi ülésnek!

Szeretném azon dányi lakosok a figyelmébe ajánlani az alábbiakban leírtakat, már akiket egy kicsit is érdekel a falu sorsa.

Értesültem, hogy Dány község Képviselő Testülete 2007. szeptember 27-én tartja rendszeres testületi ülését. Napirendi pontok meghirdetve minden fórumon, interneten, papírlapú meghívón. A testületi ülés népes érdeklődővel, teljes testületi gárdával rendben elkezdődött.
Amikor a napirendi pontok elfogadására került sor, az egyik „margarétás” képviselő szót kért és kapott is a polgármester urunktól. Elmondta, hogy a „margarétás csoport” Nem fogadja el a napirendi pontokat, mivel a pénzügyi bizottság nem tárgyalta meg, elmondta még, hogy csonka a pénzügyi bizottság és nem tud rendesen működni. A pénzügyi bizottságnak 5 tagból kellene állnia, és most csak 4 fővel működik. Nyári Jánosné lemondását követőben Sződi Mária lett a bizottság elnöke, tagjai Kővágó Róbert, Szekeres Sándor (külsős tag) Tóth József (külsős tag), próbálkoztak már még egy főt jelölni a bizottságba, de a „margarétások” nem fogadták el az előző ciklus pénzügyi bizottságának elnökét Baglyas Jánost a másik fele pedig nem szavazta meg a Dóczi Erzsébet képviselő helyett bekerült Soós József képviselőt, ezért nincs 5 tagja a bizottságnak. A polgármester szavazásra tette fel a napirendi pontokat, amit a „margarétások” nem fogadtak el. Így az ülés el sem kezdődött, máris be kellett zárni. A képviselők „margarétás fele elhagyta a termet. Mi érdeklődők megdöbbenve ültünk tovább és néztünk, mint a moziba, mi is történik körülöttünk? A polgármester, hogy oldja a feszült helyzetet felolvasta az el nem fogadott napirendi pontokat és mindegyikhez fűzött egy két mondatot a napirendi pontok fontosságáról. Én nem akarom, nem is tudom mindegyiket itt leírni, de a fontosabbakat azért megjegyeztem:

Nem szavazták meg az önkormányzat féléves gazdálkodását.
Nem foglaltak állást a Közigazgatási Hivatal észrevételezésében művelődési ház vezető ügyében.
Nem jelölték ki a Széchenyi lakások bérlőjét.
Nem kerül sor pályázat beadására, mert a tervek elkészítését sem szavazták meg útépítésre.
Nem tudni hová tegyük a község szilárd hulladékát, mivel hamarosan bezár a szemetes, nem döntöttek a kerepesi lerakóhoz való csatlakozásról.
Nem döntöttek a LEADER közösséghez való csatlakozásról, emiatt a pályázatokból kimaradunk.
Nem döntöttek az önkormányzati telkek eladásáról.
Mi lesz a zeneiskolával? Nem fogadták el a minőségirányítási programját.
Nem szavazták meg külterületek, belterületbe csatolását és az önkormányzati telkek átminősítését.

Ugyanezen ülést ismét meghirdették 2007 október 8-ra. Én arra is elmentem és láss csodát a „margarétás” képviselők nem jelentek meg. Mi van itt beszélgettünk egymás között. Polgármesterünk felolvasott egy levelet, amit írtak neki ezek a képviselők, hogy nem fognak megjelenni az ülésen.
Érdekes módon ezt a levelet küldött vitte be a Polgármesteri Hivatalba, aki megjelent az ülésen. Természetesen ismét hiába jöttünk, döntés semmiben sem született. Mi lesz így velünk? Mi lesz a településünkkel? Egyetlen pályázat beadására sem került sor 2007 évben, egy utat sem építettünk, nincs az iskolának kinevezett igazgatója, nincs az óvodának kinevezett óvodavezetője. Az intézmények működése és az önkormányzati gazdálkodás végveszélybe került.
Meddig lehet ezt még tovább csinálni? Mi dányi lakosok szavaztunk bizalmat a képviselőknek. Nem a község van a képviselőkért, úgy tudom, hanem a képviselők a faluért.
A képviselői eskü tételen ez hangzik el „Dány javát szolgálom” hol és mikor? Nem kötelező képviselőnek lenni, mindenki önként vállalja. Aki csak hatalmat és káoszt akar, mondjon le, a tisztesség ezt kívánja. Szeretném ha 1 év után elöljáróink valamit fel is mutatnának, nem csak a személyeskedést. Szeretném ha településünk ismét jól működne, fejlődne. Ehhez talán új képviselő testület kellene?
Új választásokat akarunk!

Cimkék

T. Krónika Olvasók!

A tegnapi napon néhány percig olvasható volt olyan hozzászólás részemről a Krónika oldalain, melynek forrása a "közbeszéd" volt.
Ezen információk valóságáról nem győződtem meg, ezúton kérek elnézést a benne szereplőktől, /Oláh Tibor úrtól és feleségétől/

Shadow

Gyenge hámos vagy szivi!

Mazsi!
Győzött az ész az erő fölött!

Közig. levélre:

"Emberkém elmondta, öt fős lenne a bizottság, de 4 fővel is "üzemel"-ne. Ebből 3 fő margarétás 1 nem.
A 4 fő, sőt 3 is határozatképességet jelent."

Ha ez beigazolódik, nem tudok más következtetést levonni, mint azt, hogy az önk. munka tudatos hátráltatása tényállás áll fenn.
Aki ezt tette, nyugodtan felállhat a bársonyszékből.

Remélem nincs harag.
szia jó éjt!

Ehhez mit szólsz,remélem belátod mire megy ki a játék!
Ez a mosópor csak habzik, de nem mos,le kell cserélni!

T. Krónika Olvasók!

A tegnapi napon néhány percig olvasható volt olyan hozzászólás részemről a Krónika oldalain, melynek forrása a "közbeszéd" volt.
Ezen információk valóságáról nem győződtem meg, ezúton kérek elnézést a benne szereplőktől, /Oláh Tibor úrtól és feleségétől/

Shadow

Már megint elterelik egyesek a figyelmet.arról
a levélröl ami egyértelműen bizonyitja, hogy a margaréták,teljesen egyértelműen meg akarják szerezni a pénzügyi bizottságban a többséget, és ezzel teljesen megbénítanák Dányt!
Mivel a mosóporos kisasszony, még eddig semmi érdemlegeset nem tett a tálca élén,így talán esedékes lenne a menesztése.
Nevetséges, hogy ilyen személyre voksoltam,én és családom!
Az év tévedése volt,de ezzel nem vagyok egyedül.
Amíg nem lesz járda a vásártéren nyírnifogok mindenkit,a zőld u,katasztrófális!
És még akkor azzal foglalkozunk,hogy az a két három agyas jelentget,le kell öket söpörni!
A polgármester tehetetlen,mások bocsika meg hasonló,a falu meg tönkre megy!

Hobo jól tájékozott a testületi anyagok területén.

Legyen mersze feltenni a jövő heti ülésre kiküldött anyagból azt a hivatalos levelet, állásfoglalást, ami a pénzügyi bizottságról szól.(nyílt üléses anyag)

Az új pénzügyi bizottsági tag jelöltről is készült egy "kortesszöveg"!
Megismerhetnénk? /ez is nyílt üléses anyag/

Te jó srác vagy akár ki is vagy!
Egyébként én is hallottam hírét,a mosóporos kisasszony,remélem nem sértem ezzel a titulussal a hölgyet,(mivel ez a munkaterülete),olyan jellemzéssel bombázta a képviselö testületet Soós úr munkásságát illetöen,hogy állítólag a nagy Bill Gates-is elbújhat mellette.
Én is meg még sokan,kíváncsiak lennénk Soós úr
munkásságának részleteire.

Beijedtél?
Telefont kaptál, hogy fel vagy jelentve?
Ezért tart itt a falu,mert berezeltek két három embertöl!
Azt kifelejtetted a bocsánatkérésedböl,hogy gyáva vagyok,és nem tudom mit írok le!!
Komolyan nem hiszem el,mi folyik itt?
Mikor kért még bocsánatot az ellen,ti meg ,bocsi ühüm ,bühüm, tréfáltok?
Ez kabaré!

A hír igaz. A levelet én is megtaláltam a postaládában.

Levelet a művházba tartandó kacatvásár reklám anyagával együtt hozta a hivatal alkalmazottjának férje. Sokan kritizálták a művház vezetőjét, hogy nem csinál semmit. Talán most segített a levelet a reklámanyaggal összehajtani (persze ez csak feltételezés, inkább kérdés)?

Hobó

Nem mindegy ki volt a postás!

Tartalmában cáfold meg a levelet!

A névtelen levélíró hazudik?

Tisztelt Shadow
Látod azért nem mindegy ki volt a postás. Ugye te a közbeszédre hivatkozva jelentettél meg egy írást? Ha valaki elmesél egy történetet, ami nem igaz akkor aki tovább adja, az hazugságot terjeszt. Remélem lesz legalább egy szigorú pillantásod a hazugokra. Nekem már többször szememre vetették, hogy az számít ki mondja, de én még mindig a mondanivaló tartalmát díjazom, persze ennek függvényébe az előadót is.

Hobó

Ahogy mondod!

Tisztelt Krónika Látogatók
Biztosan találkoztak már olyan táblával, hogy "SZEMETELNI TILOS". A mai napon a friss hozzászólások címszó alatt bizony több olyan iromány szerepel amelyet csak ilyen eldobott szemétnek lehet nevezni. Persze ez nem véletlen, mivel jobb oldalt csak a 10 legfrissebb hozzászólás szerepel. Ugye segítenek a jó barátok, hogy a cikis bocsánatkérés lekerüljön a főoldalról.
Az árnyék mögül néha kilátszik egy bajusz.
(Jadzi te szóltál nekik, én olvastam).

Hobó

Tisztelt Shadow
Majdnem mindegy. Amúgy meg mindkét félnek a falu fejlődésén kellene munkálkodni.
Jó éjt
Hobó

Most jól beszélsz!
Jóéjt!

Kedves Hobo!

Remélem ezt bizonyítani is tudod! Vagy ez is csak pletyka, amelyet Te olyan előszeretettel elutasítasz? Kérlek bizonyítsd be, amit írtál (Te láttad személyesen, vagy tudsz mondani olyan embert, aki személyesen látta és vállalja, vagy esetleg személyesen találkoztál vele?), vagy módosítsd hozzászólásodat úgy, hogy ne sározz be alaptalanul senkit.
Köszönöm.

Ui. (ez rád is vonatkozik):

"Híreinket, hozzászólásokat a regisztrált felhasználóink szerkeszthetik, így az adott hírért, hozzászólásért a közzétevő regisztrált felhasználó vállalja a teljes felelősséget."

Először egy boltba mesélték reggel, hogy ki hozta a levelet. Délben én személyesen láttam, amikor hozzám bedobta. A címem megvan, küldheted a rendőröket, hogy megvizsgálják, biztosan rajta van a DNS mintája.

Hobó

Ha ez így igaz amit a névtelen levél írója állít,
akkor a margaréták gondban lesznek,de szerintem már vannak is.
Egyébként, ha olyan ember a pénzügyi bizottság elnöke,mint a mosópor reklám,akkor nagyon nem lehet hinni neki.
Mert mondja hogy tisztít,de a felénk mutatott képnek, a fele sem igaz.
Egyébként tarthatna néha bemutatót a testületí ülések szünetében,hogy hogyan tisztít a mosóporuk,hátha megszánnánk, és vennénk belöle.

Ez itt nem a feljelentgetések helye! (Bármennyire sajnálod is!) Nem én vagyok az, aki a rendőrséget küldi.
Csak a figyelmedet szeretném felhívni a hamis információkra. Mivel hozzászólásodban nem jelezted, hogy Te személyesen tudod tanúsítani, hogy ki dobálta a levelet a lakók postaládáiba, ezért engedd meg nekem, hogy ezt megkérdezzem Tőled (kényes vagyok arra, hogy hazugságokat ne terjesszünk, azt hiszem volt már egy vitánk ez ügyben).