Itt vagyTartalom / Békemenet - 2014

Békemenet - 2014


Beküldte jadzi - Ekkor: 2014 March 31

Szombaton tartották meg Budapesten a 6. Békemenetet. A békemenet a CÖF (Civil Összefogás Fórum) egyesület menete a kormány mellett. Idén a menet a FIDESZ nagy-gyűlésével kapcsolódott össze.

A Békemenet résztvevőit a környékről autóbusz szállította Pestre (Hévízgyörk, Tura, Zsámbok, Dány, Kóka). A polgármester asszony jóvoltából mi is részt vehettünk ezen az eseményen. Délután 1 órára érkeztünk a megújult Kossuth térre. A Békemenet fél kettőkor indult az Alkotmány utcából. Indulás előtt együtt énekelt a tömeg. Zengett a Gábor Áron rézágyúja, a Kossuth Lajos azt üzente, Himnusz, Székely himnusz. Az Alkotmány utca - Bajcsy-Zsilinszky út - Andrássy út útvonalon érkeztünk a Hősök terére, ahol a Műcsarnok előtt volt a Fidesz rendezvénye. Belügyminisztériumi adatok szerint mintegy 500.000 ember vett részt az eseményen.
Majorosi Marianna (Csík zenekar énekese) elénekelte himnuszunkat, és ezzel elkezdődött a rendezvény. Majd felléptek a Vastag testvérek. Felszólalt Joseph Daul - az Európai Néppárt elnöke, Pásztor István - a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, Orbán Viktor - Magyarország miniszterelnöke. Fellépett a Csík zenekar, a Balkán Fanatik.
A tér teljesen megtelt, a környező utcákban is bőven voltak emberek. Média közvetítőkből sem volt hiány :). A tér fölött egy kamerákkal felszerelt drón keringett.
Kérem tekintsék meg az eseményen készült képeinket: