Itt vagyBlogok / buborék's blog / A Jobbik szerint hazug sikerpropagandát folytat a kormány

A Jobbik szerint hazug sikerpropagandát folytat a kormány

  • user warning: Table './d6_danyikronika/node_counter' is marked as crashed and should be repaired query: SELECT totalcount FROM node_counter WHERE nid=9937 in /data/web/d6_danyikronika/modules/dashplayer/dashplayer.module on line 184.
  • user warning: Table './d6_danyikronika/node_counter' is marked as crashed and should be repaired query: SELECT totalcount FROM node_counter WHERE nid=9031 in /data/web/d6_danyikronika/modules/dashplayer/dashplayer.module on line 184.

Beküldte buborék - Ekkor: 2013 November 07

A párt azt kifogásolja, hogy a kormány az Európai Bizottság legutóbbi jelentésére hivatkozva gazdasági növekedésről és jóléti fordulatról beszél. A Jobbik szerint Magyarország gazdaságilag kettészakadt, hiszen gazdasági növekedés csak a külföldi vállalatokat jellemzi, akik a nyereségüket ki is viszik az országból.

A Jobbik szerint hazug és populista sikerpropagandát folytat a kormány azzal, hogy az Európai Bizottság legutóbbi jelentésére hivatkozva „gazdasági növekedésről és jóléti fordulatról beszél”. Erről Volner János frakcióvezető-helyettes beszélt csütörtöki sajtótájékoztatóján, hangsúlyozva: álláspontjuk szerint az elmúlt 24 év kormányai Magyarországot Európa koldusává, leszakadó országává tették, és ez a romló, leszakadó tendencia folytatódik a második Orbán-kormány alatt is.

Magyarország gazdaságilag kettészakadt, hiszen gazdasági növekedés csak a külföldi vállalatokat jellemzi, akik a nyereségüket ki is viszik az országból – értékelte az ellenzéki politikus. Volner János úgy fogalmazott: a kormány most ezeknek a vállalatoknak a GDP-ben megjelenő nyereségét „mutogatja büszkén, félrevezetve az embereket”. Szerinte ugyanis ez a növekedés csak Budapesten és Kecskeméten, az új Mercedes gyárnál összpontosul. Az ország más részein továbbra is gazdasági visszaesés van, amit mutat az Európai Bizottság legfrissebb beszámolójában a bruttó nemzeti jövedelem (GNI) 0,5 százalékos csökkenéséről szóló adat – mondta.

Kiemelte azt is: Európa 20 legszegényebb régiójából 4 Magyarországon található és ez az ország területének 68 százaléka; a népesség fele ezen a területen él. A Jobbik a kormány államadósság ellen folytatott harcát is „óriási kudarcnak” tartja, hiszen egy év alatt 1,1 százalékkal nőtt az ezt mutató adat, miközben a kormány a GDP 10 százalékának megfelelő 2700 milliárd forintot költött az adósság mérséklésére a magán-nyugdíjpénztári vagyonból.

MTI Jobbik: hazug sikerpropagandát folytat a kormány

Forrás:
http://mandiner.hu/cikk/20131107_a_jobbik_szerint_hazug_sikerpropagandat...