Itt vagyTartalom / Rabszolgaság napjainkban..

Rabszolgaság napjainkban..


Beküldte mazsola - Ekkor: 2012 December 15

A Postán hosszú sor állt a csekk befizetések miatt,és elmélyedtem azon hogy rabszolgák vagyunk..7 milliárd ember él ezen a bolygón, de a világ javainak 96 százalékát mindössze 3-4 százalék birtokolja.
Előzmények:
Az akkori rabszolgák szabadok akartak lenni, és lám, meg is kapták a szabadságukat, hiszen ma már a világ minden országában tilos klasszikus értelemben vett rabszolgákat tartani.
Nem tilos azonban önkéntes rabszolgaságba vonzani senkit, aki a világrend jelenlegi játékszabályai szerint hajlandó önként és dalolva belesétálni ebbe a csapdába. Az ok tulajdonképpen mindegy: gazdasági kényszer, egy jobb élet reménye, választási lehetőség hiánya…
A szegény rétegek pedig bármit elkövetnek, hogy egy kicsit jobb legyen nekik. Éhbérért hajlandók napi 16 órát görnyedni üzemekben, gyárakban, ahol fillérekért dolgoztatják őket szinte már gyerekkoruk óta. Mert a piac ilyen: olcsó munkaerő kell, és nagy profit. Így az emberek – más választásuk nem lévén – önként és dalolva vonulnak rabszolgaságba. Nem kell őket megláncolni, úgysem szöknek el. Nem kell őket eltartani, fedelet biztosítani nekik, etetni őket – ezt oldják meg maguk, ahogyan tudják. Ha nem hajlandók rá, úgyis lép a helyükbe száz meg száz, ezer meg ezer másik. Önként és dalolva. Csakhogy egy picivel jobb legyen neki, öt perccel túlélje a másikat.

Észre sem vesszük, de önként sétálunk bele ebbe a modern rabszolgaságba, mert újraválasztjuk azokat a politikusokat, akik eddig is lehúztak már száz bőrt rólunk, mindegy, hogy épp melyik oldal, melyik színére voksolunk. Önként fizetjük meg a bankok hiper-nyereségeit, mert olyan pénzeket kreáltak nekünk, amely sosem volt az övék, ezáltal sosem rendelkeztek velük.
Bíztam a Fidesz 2/3-ban, bíztam, hogy a bank adót nem a saját zsebtömésre használják fel! Ha nem visszaállítják azt, hogy az ügyfél azt fizesse amire szerződött,de sajnosA magyar rabszolgatartó társadalom napjainkban!A magyar rabszolgatartó társadalom napjainkban! nem ezt tette...

Most kerülök sorra a péntár ablaknál, és befizetem a sarcot, mert ha nem...