Itt vagyTartalom / VAGYON ELLENI BŰNCSELEKMÉNYEK RABLÁSSOKKAL KÖRÍTVE

VAGYON ELLENI BŰNCSELEKMÉNYEK RABLÁSSOKKAL KÖRÍTVE


Beküldte ufo - Ekkor: 2007 November 07

Gödöllő Rendőrkapitányság

2100 Gödöllő, Petőfi S. u. 6-10
06-28 514-645, BM: 30-177
Fax: 06-28 514-655, 30-177

VAGYON ELLENI BŰNCSELEKMÉNYEK RABLÁSSOKKAL KÖRÍTVE
Rendőrkézen egy négy tagú váckisújfalui bűnbanda

Október 12-én az éjszakai órákban a Váckisúfalui TSZ területéről műanyag ablakpárkányokat próbáltak meg eltulajdonítani ismeretlen személyek, akiket a rendőröknek sikerült tetten érniük és elfogniuk.

Az elkövetőknél K. László 26 éves, K. Zoltán 22 éves, K. József 22 éves és Sz. Adrián 25 éves váckisújfalui lakosoknál tartott házkutatások során előkerült az október 03-ra virradó éjszaka Veresegyházon a Revetek utca egyik családi házának udvarából eltulajdonított 600.000,-Ft értékű Kawasaki típusú motorkerékpár, az október 10-re virradóra szintén Veresegyházon a Ráday utcában lévő családi ház udvaráról egy madárröptetőből ellopott 200.000,-Ft értékű nemes papagáj, az október 12-én a hajnali órákban Váckisújfalun a Kossuth utcában található könyvtárba betörés során eltulajdonított számítástechnikai berendezések. Ez utóbbi helyről elvittek egy trezort is, amit a bűnbanda tagjai miután megfúrták és kiürítették a váckisúfalui tóba dobtak. (Ezt pár nappal később a rendőrség a tóban megtalálta és kiemelte.)

Ezen kívül még több őrbottyáni lakhelyű személy nevére kiállított okiratot, bankkártáykat is találtak a nyomozók. A gyanúsított kihallgatások során kiderült, hogy a társaság két tagja augusztus végén Őrbottyán területén két munkába igyekvő nőt maszkkal eltakart arccal megtámadtak, őket tettleg bántalmazták és elvették a táskáikat amiken irataikat, készpénzüket és mobiltelefonjaikat tartották.

Október elején ismét Őrbottyán területén támadtak meg a férfiak egy nőt, akit egy elektromos sokkolóval és a fejére mért ütésekkel kényszerítették a táskája átadására. Ebben az esetben is iratokat, készpénzt, bankkártyákat és mobiltelefont szereztek meg az erőszakos elkövetők.

A négy férfi ellen több rendbeli lopás, rablás, visszaélés okirattal, készpénz-helyettesítő eszközzel való visszaélés miatt folyik a büntető eljárás. Az eddigi nyomozati adatok alapján K. László és K. József előzetes letartóztatásba került.

Gödöllő, 2007. október 31.

Cimkék