Itt vagyTartalom / BESURRANÓK RENDŐRKÉZEN( azért még MI vigyázzunk)

BESURRANÓK RENDŐRKÉZEN( azért még MI vigyázzunk)


Beküldte ufo - Ekkor: 2007 November 07

BESURRANÓK RENDŐRKÉZEN

Sok ember tapasztalta már a saját bőrén, hogy a nyitva hagyott bejárati ajtó, ablak adta lehetőségeket kihasználják az ún. besurranó tolvajok. Hiába tartózkodunk lakásunkban, házunkba, ezek a bűnözők pillanatok alatt bejutnak oda a nyitott ajtón, ablakon keresztül, és a kezük ügyébe eső táskákkal, mobiltelefonokkal, készpénzzel, rosszabb esetben értékes műszaki cikkekkel távoznak.

A Gödöllői Rendőrkapitányság területén is több esetben tettek feljelentést ilyen jellegű bűncselekmény elkövetése miatt, viszont egy három tagú társaságot sikerült elfogni a gödöllői rendőröknek. A 20 éves és 34 éves váci lakhelyű nőből és egy 19 éves gödi lakhelyű férfiből álló banda 2007. júliusa óta tevékenykedett elsősorban Gödöllő, Kistarcsa, Bag, Nagytarcsa, Galgahévíz, Vácegres és Veresegyház területén. A nyomozás során megállapítást nyert az is, hogy hasonló jellegű vagyon elleni bűncselekményeket követtek el az ország különböző településein is (pl. Siófok, Gyöngyös, Szentendre, Székesfehérvár, Budapest stb.).

A három elkövető ellen előzetes letartóztatásuk mellett több rendbeli nagyobb értékre, üzletszerűen elkövetett lopás bűntett, visszaélés okirattal valamint készpénz-helyettesítő eszközzel való visszaélés miatt folyik a büntetőeljárás.

Gödöllő, 2007. november 5.

Cimkék