Itt vagyTartalom / Jó, ha tudja sonkavásárláskor
Jó, ha tudja sonkavásárláskor
Magyarország - A valódi sonka sertéscombból (hátsó sonka) vagy lapockából (első sonka) készül. Ha nem disznóé volt, a címkén fel kell tüntetni!
Lehet nyers, hőkezelt és formában vagy bélben hőkezelt. Elkészítés módja szerint lehet házi, illetve ipari, az utóbbi eljárással készül a kötözött is. Az áru sok kézen, járművön át kerül a boltba, a csomagolt tehát sokkal higiénikusabb. A legjobb a lélegző celofánban vagy fóliában kínált sonka – ezekben kisebb a penészedés esélye is.
Ott vásároljunk, ahol száraz, hűvös helyen tárolják a sonkát. A csomagolt árucikkeken minden fontos információnak kötelező rajta lennie!
Néhány tudnivaló. Ha sérült, levegőt kapott, nem feszes a csomagolás, romlásveszélyes! Általában rövidebb az eltarthatósági ideje a hőkezelt sonkáknak. Darabolt árunál, ha a vágási felület zöldes-lilás, ne vegyük meg!
Kicsomagolás után folyó vízben meg kell mosni a sonkát. Tilos lefagyasztani!
/blikk.hu/
- A hozzászóláshoz belépés szükséges