Itt vagyTartalom / A Terror Házáig vonul az Astóriától a Fidesz

A Terror Házáig vonul az Astóriától a Fidesz


Beküldte detto - Ekkor: 2007 October 18

A Fidesz nemcsak nagygyűlést szervez október 23-án az Astoriához, hanem onnan a beszédek elhangzása után átvonulna a tömeg a Terror Házához - írta a Népszava.

A legnagyobb ellenzéki párt nagygyűlése délután három órakor kezdődik a tavalyi összecsapások egyik rossz emlékű helyszínén. Az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján az Astoriánál felállított színpadon beszédet mond többek között Tőkés László, Wittner Mária és természetesen Orbán Viktor.

A Népszava információi szerint a Fidesz-elnök visszaemlékezik majd az 51 évvel ezelőtti eseményekre, de szól az elmúlt esztendő történéseiről, népszavazási programot ad és megismétli, hogyan kellene hite szerint a népnek a kormányt "elzavarni". Orbán beszédét követően pedig a Fidesz vezérkara egy szál gyertyával a kézben a tömeget vezetve elindul az Andrássy út felé. Az ellenzéki párt attól tart, hogy megzavarják a rendezvényüket, ezért a rendőrség mellett ők maguk szintén gondoskodnak majd a biztosításról - értesült a lap.

Közben szélsőjobbos szervezetek is készülnek az 56-os forradalom évfordulójára: a tavaly őszi események két meghatározó szereplője, Budaházy György és Toroczkai László október 22-én öt órára a Szabadság térre szervezi a "nemzeti ellenállás nagy seregszemléjét" - írta a Népszava.

A Budapesti Rendőr-főkapitányságon egyelőre nem tudják megmondani, hány rendezvényre kell számítani. A rendezvények bejelentésére nyitva álló határidő csak szombaton jár le.

Az október 23-i állami ünnepek megrendezésére már megalakult a résztvevők biztonságáról gondoskodó operatív törzs, amelyet - ahogy augusztus 20-án - most is Gál J. Zoltán államtitkár irányít.

FigyelőNet-lapszemle