Itt vagyTartalom / Mikola: Gazemberség a biztosítók követelése

Mikola: Gazemberség a biztosítók követelése


Beküldte detto - Ekkor: 2007 October 18

Mikola István gazemberségnek nevezte a biztosítók követelését, melynek értelmében garanciát kérnek a profitra, és szinte semmiért sem vállalnak kockázatot. Az Országgyűlés egészségügyi bizottságának szocialista elnöke, Kökány Mihály tagadja, hogy az egészségbiztosítás részleges magánosításával a nyereségérdekelt magánbefektetők diktatúrája kezdődne meg.

A szerdai napon kerül a kormány elé az egészségbiztosítás átalakítása. Ezzel kapcsolatban Mikola István sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: értékváltásra készül a kormány. Mint fogalmazott, a kormány a szolidaritást feladva a profit mögé kíván állni, azaz lemond az emberek gyógyulási lehetőségéről. A Fidesz egészségügyi szakpolitikusa kiemelte azt is, hogy a profitot a magyar állampolgárok járulékaiból fogják fedezni.

Mikola István gazemberségnek nevezte a biztosítók követelését, melynek értelmében garanciát kérnek a profitra, és szinte semmiért sem vállalnak kockázatot.

Ha ennek enged a kormány, akkor Magyarország a sötét Dél-amerikai államok szintjére fog süllyedni - figyelmeztetett a fideszes honatya, hozzáfűzve: rabszolgává tennék ezen döntésükkel a szakmát. Mikola István arra kérte a civil és szakmai szervezeteket, hogy minden alkotmányos lehetőséget figyelembe véve próbálják megakadályozni ezt a gyalázatot.

A politikus arra is felhívta a figyelmet, hogy amennyiben a Fidesznek módja lesz rá, "vissza fogják csinálni". Bármilyen áron - szögezte le. Végül aláhúzta azt is, a Fidesznek van alternatívája, még akkor is, ha a kormány azt nem akarja észrevenni - olvasható a Fidesz honlapján.

Kökény: Hamisítvány a Mikola által bemutatott dokumentum

Az Országgyűlés egészségügyi bizottságának szocialista elnöke hamisítványnak nevezte a Mikola István által bemutatott dokumentumot. Kökény Mihály tagadja, hogy az egészségbiztosítás részleges magánosításával a nyereségérdekelt magánbefektetők diktatúrája kezdődne meg. Megismételte, hogy szerinte az ellenzék olyan változásra mond nemet, amely megőrzi a nemzeti kockázatközösséget, a szolidaritást, de elősegíti egy betegbarát egészségügy kialakítását.

HírTV / Nemzeti Hírháló