Itt vagyTartalom / Draskovics takarítani szeretne

Draskovics takarítani szeretne


Beküldte detto - Ekkor: 2007 September 28

Újraszabályozná a közigazgatási eljárásokat az egyszerűbb ügyintézés érdekében az államreformért felelős tárca nélküli miniszter; Draskovics Tibor pénteken Budapesten önkormányzati vezetők előtt az elektronikus közigazgatásban rejlő lehetőségekre hívta fel a fel a figyelmet.

"Ki (kell) takarítani a régi jogszabálydzsungelt, vannak itt 50-60 éves jogszabályok is, és (ezek helyett) modern, a technológia lehetőségeihez igazított szabályokat (kell)alkotni" - hangoztatta a miniszter, aki szerint ez hozhat igazi hatékonyságjavulást a közigazgatásban.

Kitért arra is, "gondolkoznak" az illetményrendszer olyan korrekcióján, ami kevésbé a szolgálatban eltöltött éveket, inkább a jó teljesítményt díjazná.

Közölte: 2008 január 1-jétől az összes magyarországi köztisztviselői és közalkalmazotti álláshely egy internetes felületen elérhető lesz. A közigazgatási eljárási törvényt pedig úgy módosítanák, hogy a felelősség is megjelenjen benne. Nem tartható fenn, hogy a mulasztó ügyfélnek bírságot kell fizetnie, miközben ha a hivatal csúszik ki a határidőből, annak nincs következménye.
Forrás: MTI