Itt vagyTartalom / „Arany” osztálytalálkozó Dányon

„Arany” osztálytalálkozó Dányon


Beküldte jadzi - Ekkor: 2007 September 26

Szombaton este a Gyöngyvirág étteremben 50 éves osztálytalálkozót tartottak. A helyi általános iskolában 1957-ben végzett évfolyam gyűlt össze erre az estére. Az osztálytalálkozó díszvendégei dr. Kálmán Attila és Lázár Júlia voltak.

Dr. Kálmán Attila két éven keresztül volt osztályfőnöke ennek az osztálynak. Ősz, őszes halántékú érett komoly arcok néztek szembe egymással. Az osztályt 45 fiú és 33 lány alkotta, akikből sajnos már 18 férfi és 6 nő nem él.
Végignézve az arcokon nagyon sok ismerőst fedezhettem fel. Ők azok az emberek többek között, akik csendes munkájukkal, akaratukkal eljuttatták a falut oda ahol most van. Az alatt az egy óra alatt, amit közöttük eltölthettem, nem éreztem azt a zivataros, megosztó hangulatot, amiről mostanában híressé kezdünk válni. Barátok találkozója volt ez. Érdekes volt hallgatni „kívülről” jött emberek beszédeit a faluról, az emberekről, az érzéseikről.
Dr. Kálmán Attila elmondta, hogy öröm volt sok év után végigjárni a falut, látni azt az óriási fejlődést, ami az elmúlt évtizedekben itt végbement (gyönyörű falu, rendben tartott házak, szorgalmas emberek). Emlékezett a régi csínytevésekre, és arra, hogy ő is sokat kapott emberségből ettől a falutól. 1956 és 1960 között tanított Dányon. Nem jött üres kézzel, egy általa írt könyvet adományozott a Dányi Iskolának, saját ajánlással (képmellékletünkön láthatják). Életútjáról megpróbálunk egy külön cikkben beszámolni a közeljövőben.
Lázár Julika néni a szeretetről, hitről és barátságról mesélt a figyelmesen hallgató „diákoknak”.
Kívülállóként is nagyon megfogott az a hangulat, amit ott éreztem. Ezúton is gratulálok az 50 éve végzett osztály minden tagjának az évfordulóhoz, és kívánom nekik, hogy mindannyian jelen lehessenek a következő osztálytalálkozón.

Köszönet, hogy ott lehettünk: jadzi és loud.

Cimkék