Itt vagyTartalom / Egy helységben a magyarok

Egy helységben a magyarok

  • user warning: Table './d6_danyikronika/node_counter' is marked as crashed and should be repaired query: SELECT totalcount FROM node_counter WHERE nid=14924 in /data/web/d6_danyikronika/modules/dashplayer/dashplayer.module on line 184.
  • user warning: Table './d6_danyikronika/node_counter' is marked as crashed and should be repaired query: SELECT totalcount FROM node_counter WHERE nid=10346 in /data/web/d6_danyikronika/modules/dashplayer/dashplayer.module on line 184.

Beküldte Gódor András - Ekkor: 2024 August 19

Van ma Magyarországon egy köztestület amelyről hallgat a magyar sajtó.
Ez a közösség pedig minden magyart érint mert minden magyarok képviseletére alakult Trianon után, ez pedig a Magyarok Világkongresszusa.
Az alapítás éve 1929.

A Kongresszus létrehozta a Magyarok Világszövetségét 1938-ban, az első Bécsi döntés idején (Felvidék vagyis Felső-Magyarország visszacsatolása) és ez az év volt az Eucharisztikus Világkongresszus éve is, melyet hazánkban tartottak.

Az első elnöke Perényi Zsigmond volt, belügyminiszter és Máramaros főispánja, akit Csoóri Sándor után Patrubány Miklós váltott 2000-ben, egy csíki székely, egyetemi tanár, és remélhetőleg vezetni is fog ezt követően is.. (A szocializmus éveiben a magyar honi képviselet elmaradt)

A Világszövetség ügyvivő testület, mely összehívta napjainkban zajló Magyarok Világkongresszusa ülését.

Vajon ki hallott erről a méltán nagyjelentőségű belpolitikai eseményről? Agyonhallgatják!

Szóljunk róla mi, emlékezzünk rá, és tudjuk ezáltal mindannyian, hogy a minden magyarok képviseletére szóló Magyarok Világkongresszusa Nagyboldogasszony Napján, a 2024 augusztus 15-én tartotta nyitó konferenciáját Budapesten, a Műszaki Egyetem LÁgymányosi kampuszának elegáns, "Q" épületében, mintegy ötszáz küldöttel, számos vendég jelenlétében.

A kongresszus ma is ülésezik.
Ma megválasztják a tisztségviselőket és holnap, István király ünnepén befejezi négy évenként tartott, 2024-es évi munkáját.

A Kongresszus a megnynyitó után a Turul Házban folytatja konferenciákra tagolt értekezéseit, számos magyar tudós és közéleti ember közreműködésével.

A Turul Ház a Kisgazdapárt Székháza volt a belvárosban, ezt hirdeti a márványtábla a homlokzatán, megemlékezve főtitkárának, Kovács Bélának 1945-ben a szovjetek által történő elhurcolását is.

A szocializmus éveiben ez a ház a Magyar _Szovjet Baráti Társaságnak adott hajlékot.
Ma -mint mondottam- a Magyarok Világszövetségének központi irodája és a Turul Ház nevet viseli.

A konferenciákon közel 150 előadás hangzik el, fegyelmezett feszültségben, nagy érdeklődés mellett, mert a meghívott kongresszusi küldötteken kívül, akik a világ minden tájáról érkeztek, voltak más meghívottak is így az egész munka teljes nyilvánosság előtt folyik.

Milyen témák kerülnek napirendre:

- a magyar nép története Krisztus előtti századokból, a szkíták megjelenése, kultúrája. (szkíta - avar - hun -magyar őseredet)

- a magyar nyelv, mint békeképes nyelv és a kultúrelmélet egyes kérdései

- "hol vagytok székelyek", múlt, jelen, jövő

- Petőfi Sándor igazságáért

- Vesszen Trianon!

- Tiszta pénzzel az új erkölcsért

-WHO és gyógyszeripar

- Háborúság az emberiség ellen

Nagyon izgalmas kérdések és egyben sorskérdések, az életről, jövőről, kultúráról és igazságról.

A Magyarok Világkongresszusáról sokat mond a választott hármas eszmei egység is, mely szerint:

- az igazság fontosabb mint a jólét

- fontosabb a tisztesség a sikernél

- elsőbbrendű a méltányosság mint a haladás

Látjuk már ebből is a teljes humánus szándékot, az értékrendet melyet a világ magyarságának követni kellene.

Elhivatott nép a magyar, mondhatom azt is, hogy sokra hivatott, ezért teljes függetlenség (vagyis józan ész) és szabadság illeti meg.
Nincs más erőnk, mint a múltunkból kisugárzó erő és addig maradunk meg amíg ezt a fényt el nem söpri a gonosz ármány.

Nem kiváltságos a magyar, bár kivételezetten sokat mondó, Isten teremtménye és Jézus Urunk követője. Ez nem csak lelki békéjét teremti meg, hanem erőforrás is, melyet védeni kell a maga tisztaságában és mennyei fenségében minden gonosz erő ellen, származzon ez bárhonnét és jelenjen meg bármiféle formában.

Sorsfordító időket élünk.

Kérdés, merre indulunk el, ki mellé állunk, kit választunk társunknak és kit követünk.

Szellemi létünk alapja világos, tudott és az a kötelességünk, hogy a magyar küldetést teljesítsük be, mely nem e világi hatalomszerzés, nem is kozmopolita alkalmazkodás hanem a testvérnépekkel együtt oly nemes küzdelem mely több ezer éves múltunk dicsőségéből ered.

Ennek érdekében munkálkodik a Magyarok XI-ik Világkongresszusa, sokszor pergőtűzben máskor napsugárban haladva, olykor agyonhallgatva.

Cimkék