Itt vagyTartalom / Programajánló: Veterán kerékpár túrázók Isaszegen

Programajánló: Veterán kerékpár túrázók Isaszegen


Beküldte buborék - Ekkor: 2022 September 03

PlakátPlakát

Az Adler Sport Club szervezésében veterán kerékpárok és historikus járművek érkeznek Isaszegre idén is! Szeretettel várjuk a régi járművek szerelmeseit!

Szeretettel várjuk a VIII. Veterán Kerékpár Túra résztvevőit!
• Időpont: 2022. szeptember 10., szombat 13:30 – 13:50 óra
• Helyszín: Falumúzeum és a Tornacsarnok melletti parkoló
Folytatás alább:

1881-ben Kosztovics László, az első velocipéd tulajdonosa és baráti társasága kirándulást szervezett Gödöllőre a Városligetből indulva. Erre emlékezve az Adler Sport Club kerékpáros felvonulást szervez a korabeli útvonalon. A résztvevők korhű öltözékben, 30 évnél idősebb kerékpárokkal és velocipédekkel járják végig az egykori útvonalat. A túra résztvevői Budapestről 8:00 órakor a városligeti Millennium Háza elől indulnak, majd Budapest, Pécel, Isaszeg érintésével érik el úti céljuk végállomását, Gödöllő városát, ahol a Királyi Kastélyban kerül sor a díjátadóra.
Múzeumunk harmadik alkalommal helyszíne e rangos eseménynek, a veterán kerékpárosok fogadásának. Tavaly sok isaszegi lakos volt kíváncsi a korabeli járművekre: kerékpárokra, motorkerékpárokra és automobilokra. Reméljük, hogy az időjárás idén is kedvező lesz és sok érdeklődőt vonz majd ez a nagyszerű esemény.
A Túra részvevőinek szerény vendéglátásáról a Mozdulj Velünk Egyesület és az Isaszegi Múzeumbarátok Köre gondoskodik. Köszönet érte!
Fogadjuk minél többen és nagy tapssal, a VIII. Veterán Kerékpár Túra résztvevőit, mert megérdemlik, hiszen nagy teljesítmény Budapesttől Isaszegig, majd Gödöllőig a távot teljesíteni a korabeli kerékpárokkal, velocipéddel, fából készült futó kerékpárral.

Cimkék