Itt vagyTartalom / Kulturális Kitekintő: Egy asszon, két asszon... Bukovinai,dalos népjáték Sülysápon

Kulturális Kitekintő: Egy asszon, két asszon... Bukovinai,dalos népjáték Sülysápon


Beküldte buborék - Ekkor: 2022 August 03

MeghívóMeghívó

Egy asszon, két asszon... címmel a Szekér Színház társulata érkezik Sülysápra , a Művelődési Központba 2022. augusztus 12-én, pénteken 19:00 órai előadásra! Bukovinai dalos népi játékra lehet számítani! A humor és a jókedv garantált!
A rendezvény ingyenes! Mindenkit szeretettel várnak!
Pozsgai Zsolt darabja igazi kamaradarab, összesen két valóságos szereplővel, mégis egy egész világot tár elénk. Két házasság előtt álló leány beszélget egymással – miről másról, mint az előttük álló nagy változások természetéről, a férfiakról, a házasságról, szeretetről, barátságról és szerelemről; de még a gyűlöletről is.

Ám a darab nem ettől eredeti, hanem attól, hogy a párbeszédek és a történetek a bukovinai, moldvai és székelyföldi folklórkincs alapján születtek, üdítően őszinte, mégsem erős, mesterkéletlen nyelvezettel, sokhelyütt archaikus elemeket mutatva mesélik el a férfi és a nő örök ellentéteit, ugyanakkor az elválaszthatatlan vonzódást is. A dialógusokból az asszony teremtésétől a nászéjszaka fortélyaiig sok minden kiderül, a legtöbbször humoros, de esetenként szívszorító történetek során át a mosolyra indító naivitás és az ösztönös asszonyi rafinéria olyan módon válik egységgé, hogy a néző észrevétlenül egy kedves és szinte minden esetben megszívlelendő tanulságot hordozó, alapvetően optimista hangulatú anekdotavilág kellős közepében találja magát, méghozzá csinos, fiatal lányok társaságában.

Cím:
Wass Albert Művelődési Központ és Könyvtár
Sülysáp, Szent István tér 7.

Cimkék