Itt vagyTartalom / XXI. NYÁRI BENTLAKÓ IFJÚSÁGI KÉZMŰVES TÁBOR IPOLYSZALKÁN

XXI. NYÁRI BENTLAKÓ IFJÚSÁGI KÉZMŰVES TÁBOR IPOLYSZALKÁN


Beküldte buborék - Ekkor: 2022 June 20

MeghívóMeghívó

Kézműves tábor Ipolyszalkán:
2022. július 10-17.
2022. július 24-31.
2022. augusztus 7-14.
A tábor mindhárom turnusa az Ipolyszalkai Tájházban lesz megrendezve, ahol az emeleti két szobában lesz az elszállásolás, matracokon. Az udvarunk nagy, ha valaki sátorozni szeretne az hozzon magával sátrat.
A vasárnapot a gyerekek érkezése tölti ki, este játékos ismerkedés lesz. Hétfőtől kezdve szombatig a gyermekek reggelivel kezdenek, utána kézműves foglalkozásokon vesznek részt ebédig, ami után lesz egy óra pihenőjük, majd 17-18 óráig ismét a foglalkozásoké lesz a főszerep. Jó idő esetén a pár száz méterre levő Ipoly folyóhoz visszük a gyermekeket fürödni, vagy pedig a falu két játszóterének egyikére. Esténként tábortűz lesz, alkalmanként sütögetéssel párosítva. Egy alkalommal túrázni visszük őket. Vasárnap reggel a gyermekek összepakolnak, majd 11 órától kiértékelés lesz, amire a szülőket is szeretettel várjuk. Ezzel az eseménnyel zárjuk a tábort.

Ipolyszalkai TájházIpolyszalkai Tájház

Esős idő esetén a Tájház nagytermében vannak a gyermekek, jó idő esetén inkább az udvaron, a fák árnyékában, vagy a nádtetős pihenőhely alatt.
A gyermekek mindenképpen hozzanak magukkal sapkát, fürdőruhát, egy vagy több fehér pólót (vagy egyéb ruhaanyagot) a batikoláshoz, és ágyneműt (hálózsákot, kispárnát, pokrócot/lepedőt) az alváshoz.

Étkezés:
Naponta reggeli, ebéd, uzsonna, vacsora. Minden étel a Tájház konyhájában van előkészítve és főzve.

Kézművességek:
Szőnyegszövés, vagy/és tarisznyaszövés, kosárfonás, korongozás, fafaragás, agyagozás, batikolás, nemezelés, gravírozás, üvegfestés, népi motívumok festése falapokra, szalvétatechnika, bőrművesség, kötélvetés, csuhézás, gyöngyfűzés és még sok más egyéb.

Amiket külön kiemelnénk: savanyúságok, lekvárok eltevése, ahogy dédanyáink tették; ismerkedés az őstönköly búzával-kenyérsütés, csíráztatás, kenderfeldolgozás.

A program a gyerekeknek igen sokszínű, felügyelőnek visszajárnak azok a tinédzserek, akik sokat jártak hozzánk. Felnőttek tartják a foglalkozásokat, így a felügyelet állandó.
A táborozók az egy hét alatt a mindennapi életvitelhez sok tapasztalatot szereznek: egymásra figyelés, táplálkozás, gyógynövények ismerete, eltevési technikák.

Szeretettel várjuk a gyerekeket egy felejthetetlen hétre az Ipoly folyó mellett, a Börzsöny szomszédságába.

Szeretettel várjuk a gyermekeket akár egy napra is, ennek az ára 20.-Euro, vagy 7000Ft.

További részletek a meghívón!

Jelentkezés:
Dikácz Zsuzsannánál
tel.: 00421 907 404 576
tajhaz.szalka@gmail.com

További információ:
https://tajhazipolyszalka.sk/taborok/gyermekeknek-2022/
https://www.facebook.com/tajhaz.ipolyszalka

Egy korábbi írás a tájházról:
http://www.danyikronika.hu/node/8289

Buborék

Cimkék