Itt vagyTartalom / Rendezvények novemberben

Rendezvények novemberben


Beküldte Gódor András - Ekkor: 2018 November 04

Kedves Barátaink!

A csillagok mai állása szerint, szombaton, 10-én, amint ezt mondtuk már ezelőtt, megyünk ki a Sebestyén emlékműhöz, gyertyát gyújtani.
Indulás 9 órakor a Takarékpénztár előtti térről.
Az út körülbelül egy jó óra oda és ugyanennyi vissza.
Nem sietünk, beszélgetünk, határ- szemlét tartunk a "Sebestyén" , a Nagyhát, Paskom dűlőkben.

Egy hét múlva, pontosan szólva november 17-én, délután négy órakor -plébános úr jóvoltából- a Plébánián találkozunk, eljön hozzánk Budapestről Dr Tóth József helytörténész, tanár szólni Trianon bekövetkeztéről, okairól, hatásáról.

Ez azért is aktuális -mindig is aktuális- napjainkban, mert a Habsburg-Magyar Monarchia megszűnt 100 évvel ezelőtt, és ennek (is) következményeként, Nagy-Románia létrejött, miután Erdélyt -hivatalosan- Románia részévé tették. Erre emlékezünk december elsején is, de ellenkező előjellel mint a románok. (És a buta Európai Unió, illetve annak bizottsági elnöke.)

Várunk mindenkit, emlékezzünk közösen, 10-én is és 17-én is.

Gódor András

Utóirat

Holnap, vagyis hétfőn, Szent Imre napján délután négy órakor a Községházán Márai Géza c. egyetemi docens tart előadást, nagyon érdekes és mindannyiunkat érintő témában, az egészséges táplálkozásról, egészséges tápanyagokról egészséges környezetről lesz szó. Sőt ennél többről is, teendőinkről, kívánatos magyar vidékről, megélhetésről és jövőről.

Cimkék