Itt vagyTartalom / Meghívó az október 27-i rendezvényünkre (is)

Meghívó az október 27-i rendezvényünkre (is)


Beküldte Gódor András - Ekkor: 2018 October 21

Kedves Barátaink!

Most, amikor egy hosszú hétvége esős reggelén az elkövetkező hét hajnalaira is ébredtünk, különösen ritka és egyben felemelő az, hogy kedden ünnepeljük az 1956-os forradalom világeseménnyé lett, az önfeláldozó hazaszeretetnek magyaros hittel és szabadságszeretettel megindított és elbukása ellenére erkölcsiekben példamutató eseményét, és ezután négy nappal,

Október 27-én szombaton a Szent Imre Ifjúsági Házban

előadást hallgathatunk meg egy kiváló kutató, V i r t László könyvéről, a szerző személyes jelenlétében, mely nem lesz más, mint a magyar szabadság és a magyar élet gondolat-együttes megjelenése négy kiváló ember életében.

Ez a négy ember a pedagógus, filozófus és társadalomkutató K a r á c s o n y Sándor, az orvos, író és szociológus N é m e t h László, a magyar népzene kiváló tudósa K o d á l y Zoltán és a legendává lett erdélyi pap M ár t o n Áron püspök.

Az előadás címe: Magyar nevelés, népi gondolat

Olyan sokszor beszélünk (és hallunk) manapság nemzeti létről, keresztény hitben való megmaradásról, mely sajnos sokszor nem más, mint elszálló szó, és oly kevésszer éljük át lelkünkben a hitet, szabadságot, magyarságot, szolidaritást, evangelizációs elkötelezettséget, hogy igazán örülnünk kell annak, ha valaki bennünket erre figyelmeztet.
És a négy ember, négy magyar géniusz ezt teszi

Az előadás és beszélgetés a fent nevezett helyen:

szombat délután 16 órakor kezdődik. (A Bakony-aljáról érkezik Virt László hozzánk, vonattal még ezen a napon haza is kell mennie)

Minden érdeklődőnek, akinek más programja erre az időre nincs, ott a helye.

A könyv, a szerző dedikálásával -igen alacsony áron, talán 2 ezer firntért- megvásárolható a helyszínen.

Ugyanakkor a Dányi kereszt út című helyi kiadvány is ingyen elvihető, -aki még nem vitt belőle- vagy ajándékba másoknak is vihető.

Szíves figyelmetekbe ajánlom és egyben magam is hívlak benneteket a jövő hét két eseményére, az október 23-i forradalom községi ünnepére és a 27-én, szombaton tartott szerzői estünkre. (délutánunkra)

Jó kedvet és derült nyugalmat, mosolyt hozz magaddal, van miért és van minek, van kinek emlékére ünnepelni.
Kedden délután négy órakor a tornateremben, és szombaton ugyancsak négy órakor a Szent Imre Ifjúsági házban.

(Ha egyedül jössz, annak örülünk, ha másokat hozol magaddal, akkor kétszeresen is!

Dány 2018 október 21

Tisztelettel: Gódor András ny. polgármester, a helyi népfőiskola vezetője, c egyetemi docens

" ..a valóság és mindaz,ami a közélettől elűz, a közöny, a féltékenység, nemzeti gyűlölség vékony jégpáncél csak, alatta nagy folyamat melle feszül, mely holnapra áttörheti e kérget, s e jégtörésben az én maradék erőm is jelenthet valamit.."(Németh László)

Cimkék