Itt vagyTartalom / Népfőiskolai előzetes 2018 Csíksomlyó

Népfőiskolai előzetes 2018 Csíksomlyó


Beküldte Gódor András - Ekkor: 2018 January 24

Ebben az évben -szerencsére van mit- folytatjuk azokat a programokat amelyeket már előző évekről is ismerünk.
Természetesen megújítva és változó tartalommal bővítve.

Most csak ennek egy kis szeletéről tájékoztatom a tagjainkat, szimpatizánsainkat és mindenki mást is, akinek érdeklődésére számot tartunk, számot tarthatunk.

Most a zarándoklatokról lesz szó.

A zarándokutjaink gyalogosan vagy autóbusz igénybevételével történnek, közeli vagy távolabbi helyekre, az országhatáron belül és azon kívül is, de mindvégig a nemzeti hovatartozás jegyében a magyarok között maradunk.

A figyelem felkeltése, ébresztése és élesítése céljából közelebbről szólva, a Pünkösd-napi, Csíksomlyóra tartó zarándoklatról szólok ezennel részletesebben.

A pünkösdi zarándoklat Csíksomlyóra, mely a székelyek fogadalmi búcsúja is egyben de az összmagyar népesség jelentőssé vált találkozó helye is, május 17 és 21-e közötti időre esik.

A szállást már lefoglaltuk az elmúlt évben -szerencsére nagy a kereslet iránta- és már hagyományszerűen ez Gyergyószentmiklóson lesz a Filó szállóban.
A teljes kapacitást lefoglaltuk, ami azt jelenti, hogy -egyéb más okoknál fogva is- legalább negyven fővel szeretnénk menni.

Mindent ehhez igazítunk. A költségeket is, a programot is. A létszám tehát ebben az értelemben fontos.

A költségek, mely magukban foglalják az éjszakai szállást, reggelivel és vacsorával, valamint az autóbusz bérleti díját, ezen kívül a honismereti vezető /székely ember/ napidíját is, 40 ezer forintra kalkulált. Ez személyenként értendő.

Az elmúlt években kialakult gyakorlat némileg módosul. Felfrissül úgy, hogy állandó marad.
Az állandóságot az képezi, hogy a figyelem elsősorban a szentmisére, szentmisékre irányul, ezen belül is a Kegyhelyre mely lehetővé teszi Szűzmária iránti tiszteletünk kinyilvánítását.

A pénteki és a vasárnapi napok lesznek kissé programban módosítva. Figyelemmel vagyunk az eddigi tapasztalatokra.

Napra és szinte órára lebontva mindez akkor válik nyilvánossá, ha minden, ezzel kapcsolatos ismeret birtokába kerülünk. Ezt szolgálja az, hogy a térséget nagyon jól ismerő helyi szakember tudását igényeljük. Ezt idegenvezetőnek mondják a turizmusban.
De mi nem turisták vagyunk, ezért -miként arra bennünket Kárpátalján már figyelmeztettek- a velünk tartó atyafit /mely persze nő is lehet/ honismereti vezetőnek nevezzük.
Az elnevezés lényeges, mert -miként az apostol mondja- a szív gazdagságából szól a száj.

Kérlek hát benneteket, hogy javaslataitokkal segítsétek a zarándokút sikerét.

Elsősorban viszont azt jelezzétek felém, felénk, a szokásos módon, telefonon vagy imélben esetleg szóbani üzenetben, hogy számíthatunk-e rátok a zarándokútra. Számíthatunk-e Rád Csíksomlyóra menet? Ha igen, akkor üzend ezt meg nekünk.

Idő még van -mondhatja bárki- hiszen hol a május!
Idő valóban van, de egyre fogy.

Nagy felelősség van rajtunk, tudjuk mert minden irányba meg akarunk felelni. Mindenkinek!!
Kérünk benneteket, hogy szándékaitokról értesítsetek bennünket.
Most a Csíksomlyóra való menetről mindenképpen.
Mindenképpen!!!
Írjátok meg vagy juttassátok egyéb módon el hozzánk elérhetőségeiteket, telefonon vagy ímélben, ha más nincs, postai címet adjatok meg.

Mariam ad Jesum!

Gódor András

Cimkék