Itt vagyTartalom / Csak a memorizálás kedvéért....

Csak a memorizálás kedvéért....


Beküldte Gódor András - Ekkor: 2017 March 14

.....hívom fel szíves figyelmét mindazoknak, akik március 18-án szombaton az ifjúsági házban /Szent Imre tér/ szeretnének találkozni azokkal a fiatal őstermelőkkel, akik mezőgazdasági jellegű egyéb más főfoglalkozás mellett arra szövetkeztek, hogy Kárpát-medence feledésbe ment zöldségfajtáit újraélesszék és elterjesszék.
Van köztük egyetemi oktató /kertészeti egyetem/ van aki geográfus, van ki mást csinál, de egyben megegyeznek mindannyian, mégpedig abban, hogy elkötelezettjei annak a nemzeti kultúrának amelyik a zöldségtermesztésben vagy másik részük a dísznövények területén régen feledésbe ment ismereteket újra élővé tegyék.
Nem idegen tőlük az egzotikum sem, így az a több száz féle mag, melyet bemutatni szeretnének, idegen tájak kultúrájával is gazdagodik.

Summa summárum: szombaton délután négy órakor tanúi lehetünk egy színes világnak, mely előadás keretében közel kerülhet hozzánk.
Annyira közel, hogy a bemutatott különlegességekből vásárolni is lehet, hogy saját kertünk szépségét és tartalmi gazdagságát, mint látványt is élvezzük, míg magunk szabad levegőn, saját kedvünkre megtermeljük a konyha szükségletét.

Várunk minden kedves érdeklődőt, aztán vagy igazunk lesz, vagy nem, mint az oly sokszor már bebizonyosodott.

Cimkék