Itt vagyTartalom / Hagyjuk magunkat megszólítani

Hagyjuk magunkat megszólítani


Beküldte Gódor András - Ekkor: 2017 February 25

Mármint a természet által.
A föld, mélységet és igazságot hirdet. A lég /levegő/ könnyed hűséget, az erdő titokzatos szépséget, rétek, vizek, tavak, suttogó titkokat, a szél messziről jött híreket mond.
A nap és a hold elégedetten látják, hogy a csillagok is Isten égen látható mezejének tizenkét csillagképe közül, az állatövi /Zodiákus/ Halak képében elhozza, elhozta a tavaszt. Ki ne érezné ezt?

Mátyás napja még Böjtelő havára esik, február 24-re /szökőévben 25-re/ március már Böjtmás hava.

Mátyás apostolt szekercével fejezték le. Innem ered a mondás, hogy "Mátyás szekercével töri a jeget". Ha talál. Ha nem talál, akkor csinál! Ha van jég, gyenge lesz a termés, de bőhalú vizeket igér. Az idén jégmentes voot Mátyás napja. Várhatjuk a jó termést.

Kiskertben, ház körül vagy akár az előkertben, ablakok balkonján ugyanaz az élet jelenik meg. Akár a mezőn, erdőn vagy réteken. Az élet a maga titokzatosságában, végtelen-végességében, az újrateremtésben, ismétlődésben vagy az átmeneti halálban. Fenséges és uralkodó az élet mindeneken.

Nos hát ezen az elméleti /igaz/ alapokon felépíthetjük a magunk kis világát a kiskertekben, ház körüli kertekben, örömünkre és hasznunkra.
Felépíthetjük ha van hozzá kedvünk és tudunk is időt szakítani erre.

Bihari Csaba, Dr Halász Krisztián és Szelei Csaba azt írja, hogy "....küldetésünk, hogy hazánkban elterjesszük a más, sokszor idegen tájakon is termelt vagy ősi kihalófélben lévő zöldségeket, fűszernövényeket a Kárpát medence kiskertjeiben".

Ritkaságokat és ősi kertek üzenetét hozzák el közénk ezek a fiatalok,

Március 18-án

délután 4 órakor kezdődő előadásukra és azt követő magkiállításra. A bemutatott magok /vetőmagvak/ megvásárolhatók.

A rendezvény helye a Szent Imre Ifjúsági ház.

A "fiúk" emailja: Valeyrac.exotics@gmail.com

Mindenkit szeretettel várunk! Szóljatok ismerőseiteknek is, akik a DK-t nem olvassák!

Cimkék