Itt vagyTartalom / A HÚSVÉTI RENDŐRSÉGI AKCIÓ EREDMÉNYE

A HÚSVÉTI RENDŐRSÉGI AKCIÓ EREDMÉNYE


Beküldte ufo - Ekkor: 2008 March 26

A HÚSVÉTI RENDŐRSÉGI AKCIÓ EREDMÉNYEI

Az Országos Rendőr-főkapitányság a Húsvéti ünnepek alatt fokozott közúti ellenőrzést rendelt el az ittas járművezetők kiszűrése, illetve a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzése céljából, hogy az ünnepek alatt is biztonságban érezzék magukat a közúti közlekedésben résztvevők.

A Gödöllői Rendőrkapitányság illetékességi területén március 22. és 24. között az akciók különböző időpontokban kerültek végrehajtásra, melynek eredményeként 2 gépjárművezető került előállításra ittas járművezetés gyanúja miatt, és 43 esetben tettek feljelentést szabálysértés elkövetésével kapcsolatban. Több esetben a passzív biztonsági eszközök (biztonsági öv, bukósisak, gyermekbiztonsági rendszer) használatának elmulasztása miatt került sor a rendőri intézkedésekre. 41 fővel szemben szabtak ki kisebb fokú közlekedési szabálysértés elkövetése miatt helyszínbírságot a rendőrök, összesen 261.000,-Ft értékben.

Halálos kimenetelű közlekedési baleset nem történt a három napos ünnep alatt, illetve egy esetben sérült meg súlyosan egy zsámboki férfi, aki március 24-én a kora reggeli órákban a Dány és Zsámbok közötti úton Simson típusú motorkerékpárjával nem az út és látási viszonyoknak megfelelően közlekedett és nekiütközött az úton műszaki hiba miatt álló Lada típusú személygépkocsinak. A motoros az ütközés során 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Gödöllő, 2008. március 25.

Cimkék