Itt vagyTartalom / Hiteles gondolatok az iszlámról

Hiteles gondolatok az iszlámról


Beküldte Gódor András - Ekkor: 2016 November 28

Előre bocsátom, hogy nem én fogok mondani az alábbiakban hiteles, igaz, a tudományosság próbáját is kiálló gondolatokat az iszlámról. Azon egyszerű oknál fogva, hogy nem vagyok ilyen gondolatok, ilyen ismeretek birtokában.
Nem szégyen azt mondani valamiről amiről beszélnek mellettünk vagy halljuk a tömegkommunikációs ezköszökben esetleg baráti beszélgetések alkalmával, hogy kérem én ebben nem vagyok jártas, erről nincs elég ismeretem. /Bár jó lenne érteni/
Kérdezzünk meg ekkor olyan embert, olyan valakit, aki a téma tudója.

Nyilván mindannyian tudnánk többet - kevesebbet mondani az iszlámról, mint vallásról vagy kiterjedtebben ebbe a csoportba gyűjthető emberekről, nemzetekről, mozgalmakról vagy történetről. De ma ez kevés.

Mivel jó ideje együtt élünk -napi szinten- azzal az eseménnyel amit népvándorlásnak, vagy migrációnak nevezünk, nem árt ennek mélyebb ismeretét is tudni. Ha másért nem azért is, mert olyan jelenségről van szó az iszlamizmus tárgykörében, amit mindentől függetlenül, talán csak tudásunk bővítése miatt is célszerű alaposabban megismerni, hiszen százmilliók életét határozza meg. És a jövőben -úgy látszik- azokét is, akik nem tartoznak ebbe a csoportba, nem muzulmánok, nem élnek ilyen országokban.

Ha nincs elég ismeretünk egy tárgyról, egy dologról, akkor arra vagyunk kényszerülve, hogy mások ismeretét átvegyük.
Kihez fordulhatunk?
Mivel a mi népfőiskolánk igyekszik politika mentes lenni, legalább is igyekszünk távol tartani magunkat a mindennapos újsághírektől, ezek magyarázatától vagy értelmezésétől ezért az iszlámmal kapcsolatos ismereteink bővítéséhez a tudomány felé fordulunk.

A fenti meggondolásokból hívjuk közénk a legközelebbi alkalomra, december 10-ére délután négy órakor kezdődő előadásra azt az embert aki a téma jeles ismerője , aki az egyetemi katedrán is, a szakértői beszélgetéseken is látható, hallható.

Európa és az iszlám címmel előadást tart a dányi népfőiskolán:

prof. Dr Rostoványi Zsolt a Corvinus Egyetem rektor emeritusa.

A nagyon izgalmasnak igérkező előadásra minden embert szeretettel várunk.

Cimkék