Itt vagyTartalom / Gyümölcsfa ültetése

Gyümölcsfa ültetése


Beküldte Gódor András - Ekkor: 2016 October 28

Sokan gondolják úgy, hogy ősszel gyümölcsfát ültetnek. Itt az ideje!

Sokan azt is tapasztalják, hogy korán, néhány év múlva a termőre fordult gyülölcsfa kipusztul.

Előtérbe került az ősi gyümölcsfák újra szaporítása, az őshonos gyümölcsök elterjesztése. Ezek ugyanis inkább ellenállnak a kártevők pusztításának és ha nem is lehet ma már teljes vegyszer nélüli a termelés, termesztés -még az un biogazdák is használnak gyorsan felbomló védőszereket- sokkal kevesebb permetezés szükséges. A kijuttatott vegyszer sem károsít úgy mint az elterjedt szintetikus vegyszerek.

A dányi Sebestyén Sebestyén népfőiskola három éve határozta el, hogy lépéseket tesz az őshonos gyümölcsfák terjesztésére.

Ajándékozni tudunk vadkörte és vadalma alanyokat!

Aki ezeket most elülteti, tavasszal már olyan nemes vesszővel szaporíthatja /oltás/ vagy szemzéssel nemesítheti amilyen gyümölcs fajtát szeretne.

Az elültetett vadalanyokhoz tudunk biztosítani többféle őshonos körte fajtát, mint pl erdei vajkörte, Ilonka körte, Tüskés körte vagy be lehet szerezni a faluban, a szőlőhegyen olyan alma- és körte fajtákat amelyekkel a választás bővíthető.

A vadkörte díszfának is kitűnő, gazdagítatja kert kínálatát.

Kellő számú jelentkezés esetén gyümölcsfa-telepítés és szaporítás ismeretek megszerzésére szolgáló tanfolyamot is indítunk.

Az elmúlt évben, közel ötven, vadalanyba ültetett nemes körte csemetét ajándékoztunk a jelentkezőknek.

Várjuk az érdeklődőket!!

Cimkék