Itt vagyTartalom / Miről mesél a fehér hintó?

Miről mesél a fehér hintó?


Beküldte Gódor András - Ekkor: 2016 May 08

Az első gondolatom, -nagy lelkesedésemben- az volt, hogy közzé teszem élményemet, ha örülök, mások is örülhetnek, ha bánkódom, másoknak is van oka erre. Ha szigoruan tárgyszerűen írom le élményemet, -kit érdekel. Ha szenvedélyesen, akkor túlzásokba eshetem. Ha jó szándékkal írom, mások félre is érthetik. Haragból írom, felindultságomban a látottakról, iagzságtalan leszek.
Azt mondták, -teljes jóakarattal, segítő szándékkal, konfliktuskerülő tanáccsal, -ne szóljak róla.

Ne szóljak a fehér hintóról és a fekete Mercédeszről.
Szólok róla mégis. Van jogom szólni -ugy-e szólásszabadság van-
de van ennek egy kontraindikációja, azaz mellékhatása, ezért jó ha betartom: ne szólj szám, nem fáj a fejem.

Ma az először áldozókra irányult a figyelmünk. Elsőáldozók, mondjuk így egy szóban. Szépek voltak, felkészüéltek a nagy eseményre a gyermekek. Sok személyautó volt a templom körül.
És egy fehér hintó is. Azt mondják akik látták, hogy fekete Mercédesz személykocsi villogva kisérte a hintót. Elsőáldozó, vagy elsőáldozók érkeztek rajta a templomhoz. Én nem láttam az érkezésüket, de a hintóról tanúskodhatom, arról is, hogy fehér volt.
Cigányok, kis cigánygyermekek érkeztek rajta. Egy vagy több, azt nem tudom.
Fehér hintó, fekete Mercédesszel áthalad afalun, a Teleptől a templomig, sokan láthatták. Feltűnő voltminden bizonnyal.

Nincs jogom ahhoz, hogy megbíráljam, ki mivel és mikor érkezik a templomba. A fehér hintót bírálni sincs jogom.
Egy dologhoz van jogom, elmondani azt, hogy mit láttam és azt is hogy mit érztem.

Nos tehát láttam a fehér hintót állni a templom főbejáratához közel, hallottam, miért van ott és elmondom, hogy én ennek nagyon örültem.
Fehér hintó, fehér ruhás elsőáldozók, fehér /makulátlan/ a lelkük is és azt kívánom maradjon így sokáig, legyen így életük végéig.
A hintó majd elmegy, a Mercédesz is követi -miként a többi kocsi is el fog menni- de a templom, a templom az marad. A templomban a padok is maradnak, és lehet, hogy majd ezekkel a fehér hintókkal érkezők ülnek be abba a padba, amelyek ma sokszor üresek, vagy kevéssé feltöltöttek, és ha így lesz, akkor a fehér hintón érkezőket senki ne bírálja, helyette gondoljon arra, hogy voltak idők amikor ők is fehér hintóval érkeztek az első áldozásukra, igaz, hogy ez csak képzeletbeli hintó volt vagy még az sem.
Hozza úgy a jövő, hogy a templomi padokban helyet szorítsanak mindazoknak, akik valamikor fehér hintóval érkeztek az első áldozásukra, vagy valóságosan fehér hintón, vagy azt csak álmodták.

Cimkék