Itt vagyTartalom / Mához egy hétre....

Mához egy hétre....


Beküldte Gódor András - Ekkor: 2016 May 05

..így kezdődik egy közkedvelt nóta, "mához egy hétre már nem leszek itt, elvisz a gyorsvonat engemet is", énekelték a laktanyába vonuló falusi legények.

Mához egy hétre, csütörtök este Gyergyószentmiklóson térnek nyugovóra a dányi zarándokok, hogy másnap az ősi magyar határon, Gyímesbükkön "a kontumácon" köszöntsék egymást a zarándokvonaton érkező magyarországiakkal, melyet egy közös püspöki szentmisén való részvétel "hangol" a zarándokút célállomására a Somlyói- nyeregben tartandó ünnepi szentmisére.

A 2016 évi Csíksomlyói nagy esemény, milliószám érkező magyar zarándok,közös áhitata, akik a világ minden tájáról érkeznek a Szűzanyának tizteletüket tenni, kérve Szent Fiánál való közbenjárást a magyar hazáért, a magyar nemzetért, a megosztottságból való szabadulásunkért.
Ha volt valamikor valamiért könyörögni, akkor most százszorosan is van. Tessék csak magunkba nézni, tessék csak körül nézni.

Nagyon nagy várakozás izgalma tart bennünket fogva. Vajon méltók vagyunk-e Úrnőnk elé kerülni?

Az idei Csíksomlyói Pünkösdi Búcsú vezérfonala minden bizonnyal olvasható lesz a kegytemplomhoz vezető út felett kifeszített molinón:

ÜDVÖZLÉGY ÚRNŐNK IRGALMASSÁGNAK ANYJA

A szentmisét Jakubinyi György, Gyulafehérvári érsek mutatja be.

A szentbeszédet Csintalan László, Csíkdelne, Keresztelő Szent Jánosról elnevezett templom plébánosa, tb kanonok,tb főesperes tartja. Nagyon nagy kíváncsisággal várjuk a szónokot, homíliája megremegteti-e a Kis- és Nagy-Somlyó égre néző bérceit vagy szelíd lankáit és megnyitja-e a magyar szíveket egymás felé és Isten felé.

Várjuk az ég Áldását! Esőben eddig sem volt hiány, most is így lesz valószínűleg mert a fagyosszentek sem feledkeznek meg rólunk és nyakunkban érezzük a felhők hideg könnyeit, de az igazi áldástól szívünk is felmelegszik. Boldog örömmel találtuk meg egymást a szállásunkra vivő autóbuszra előbb érkezők "hazai ízű" fogadtatásában, és tudtuk az Isten gondoskdik rólunk, és kitűntet bennünket azzal, hogy egymás zarándoktársai lehetünk.

Cimkék