Itt vagyTartalom / Tragikus sorsú miniszterelnökünk 75 éve halt meg

Tragikus sorsú miniszterelnökünk 75 éve halt meg


Beküldte Gódor András - Ekkor: 2016 April 04

A gödöllői Teleki Pál Egyesület -mint negyedszázada történt alakulása óta minden évben- ezúttal is megkoszorúzta Teleki Pál síremlékét a Máriabesnyői Kapucinus temetőben.
Megemlékezést mondott Dr Krassay László Gödöllő nyugalmazott alpolgármestere és közreműködött Baglyas Gellért, a dányi zeneiskola egykori növendéke.
Krassay László három képben mutatta be a miniszterelnök személyét. Az aranyhíd hasonlat Mécs László katolikus költő által irt szép képhez kötötte.
Politikusként a hazájáért aggódó, felelős államférfit mutatta meg, míg a tudományban betöltött szerepét nemzetközileg is elfogadott kartographiai és etnikai-tájismereti elemzésben mutatta be.
Alpolgármester úr szakmáját illetően erdészmérnök és a ragyogó napsütésben gondolatgazdag elemzéssel kötötte össze a természetet -melyet a most már elvirágzásban élő kedves erdei virágunk az odvas keltike reprezentált- az emberrel és -talán az idő közelsége is, meg a hely szelleme is tette,- húsvéti hangulatban emlékeztünk.Krassay Laci humán beállítódású természetet ismerő ember szívesen hallgatjuk mindig.
Gellért, -nem véletlenül-évek óta szereplője a megemlékezésnek.
Népfőiskolánkat Tóth Andrással ketten képviseltük.

Teleki Pál politikus és földrajztudós, erdélyi magyar arisztokrata család sarja, nem tudta feldolgozni magában az országot ért katasztrófa előtti állapotot -mely be is következett- és önkezével vetett véget életének.

Cimkék