Itt vagyTartalom / Csíksomlyó 2016

Csíksomlyó 2016


Beküldte Gódor András - Ekkor: 2016 January 17

Szeretettel tesszük közzé felhívásunkat az idei csíksomlyói búcsúra.

Mi ugyan, csak felhívást teszünk közzé de a meghívás egyenesen Tőle jön akit Csíksomlyó Csillagaként tart számon a világ.

Az egyik legcsodálatosabb Mária búcsúhelyen, a Somlyó hegy oldalában összmagyarsági találkozó teszi felekezetektől függetlenül világméretűvé a Pünkösdi Búcsút.

Mi, természetesen a Szűzanya hívó szavát is halljuk, hogy ezen az ősi kegyhelyen kinyilvánítsuk: számítunk rád Szűzanya, vegyél minket pártfogásodba, segítségeddel szeretnénk életünket Istennek tetsző módon élni.

Szeretnénk ha nemzetünk egységét az a bizalom tartaná meg mely ebből a számunkra is kedves erdélyi földből is táplálkozik, ahol te, Isten-anya oly sok csodás tettel bizonyítottad, nem hangzik el következmények nélkül énekünk: "Hozzád fohászkodunk, sírva panaszkodunk óh kegyes Szűzanya".

A csíksomlyói bucsúi zarándoklatra autóbusszal megyünk, mely május 12-e és 15-e közötti négy napot foglalja magában.

Önköltséges az út ami azt jelenti, hogy nem utazási iroda szervezi hanem mi saját magunk bonyolítjuk az útat és így csak a ténylegesen felmerült költséget fizetjük, ami fejenként 31 ezer forint.

A szállás Gyergyószentmiklóson lesz, két-három ágyas fürdőhelységgel ellátott szobában, reggelit is vacsorát is adnak.

Az út fénypontja a szombati szabadtéri mise a somlyói nyeregben több száz ezer zarándokkal együtt igazi felemelő érzés.

Pénteken arra is van lehetőségünk, hogy a kegytemplomba menjünk, ellátogassunk az ősi magyar határhoz a gyimesi csángók földjén levő Gyimesbükkre és itt szabadtéri püspöki misén vegyünk részt a vonaton érkezőkkel együtt.

Kérjük a gyors döntést a szállás lefoglalása miatt.

Érdeklődni lehet a 20 968 7122 és a 28 464 419 telefonszámokon vagy emilben andras.godor@gmail.com.

Cimkék