Itt vagyTartalom / FÉLÚTON

FÉLÚTON


Beküldte jadzi - Ekkor: 2008 February 19

A dányi sportélettel kapcsolatos cikksorozatunk első részében a helyi taekwon-dosok egyik tagját szeretném olvasóinknak bemutatni. Azt gondoltam talán ismerem a „fiatalembert”, mivel gyermekkorunkat itt töltöttük helyben, együtt fociztunk, játszottunk, és a kapcsolat sem szakadt meg közöttünk, időnként összefutunk, beszélgetünk. Viszont ahogy gyűjtöttem ehhez a cikkhez az anyagot, egyre inkább erősödött bennem az érzés, talán mégsem ismerem eléggé Imrét.

Nagy Imréről van szó (mondhatnám úgyis a helybelieknek, hogy Búzás Imi, mindig így mutatkozik be a telefonba, ha engem hív). 1964-ben született, tősgyökeres dányi lakos. A sport mindig is jelentős részt tett ki életében. Gyermek és ifjú korában a serdülő és az IFI focicsapat tagja volt (akkor még Dányi TSZSK-nak hívták az egyesületet). Ő is részese volt akkoriban az IFI bajnokság megnyerésének, a csapat egyik stabil tagja volt. Az a hét-nyolc év, amit a focival eltöltött, jó alapozásnak bizonyult a későbbi sportpályafutásához. A következő évek, évtized munkával, a családalapítással telt el számára, a sport egy kicsit háttérbe szorult. Felesége (Pénzváltó Gyöngyi – gondolom Őt is sokan ismerhetik, hiszen a doktornő mellett sokan találkozhatnak vele) és két gyermeke (Rajmond és Edina) támogatták mindabban, amit idáig elért, mind a magánéletben és a sportban is.

A taekwondo 1994-1995 táján érkezett falunkba, Czeba Mihály (jelenleg 4 danos) mester közvetítésével a Gödöllői Taekwon-don Sportegyesület keretein belül. Ő kezdte el fiataljainkat edzeni, és megismertetni a dányiakkal ezt a sportot, amely Koreából származó önvédelmi és tradicionális harcművészet. Imre 1999-ben kezdte el látogatni az edzéseket, először csak a fiát vitte le az iskola tornatermébe. Azonban megtetszett neki ez a sport, és beállt a többiek közé edzeni, kihívást érzett benne, és ma is folytatja. Az eredmények mintegy öt évnyi kemény munka után kezdtek jönni. 2004-ben a Diamond Kupán Budapesten 2db 3.-ik hely, ugyanebben az évben a Felnőtt Egyéni Országos Bajnokságon Orosházán egy 2.-ik formagyakorlatokban, és egy 1. helyezés küzdelemben. 2004-ben az év sportolója cím. 2005-ben a Diamond Kupán 3db 1. helyezés. Jelen pillanatban mesterjelölt. Imre specialitása a taekwon-don belül a töréstechnika. A mellékelt kép- és videóanyagból láthatják ennek az eredményességét. Ma már fő céljai közé tartozik sportága népszerűsítése, igyekszik minden népszerűsítő rendezvényen, bemutatón részt venni. Tervei között szerepelnek még a nagyobb versenyek is, ahol megmutathatja tehetségét, tudását ebben a sportban. Mindenesetre jó példát mutat korosztályunknak is, nekünk akik esetleg úgy gondoltuk, mi már csak nézők lehetünk.

A kupák (amelyeket Imre nyert természetesen) üzletében Isaszegen megtekinthetők (az isaszegi Műv. Házzal szemben lévő hentesboltban). Sok sikert, eredményekben gazdag további pályafutást kívánunk neki életútja második felére is. S a cikk végén idéznék két mondatot tőle:
„ Ezek a sikerek sok lemondással jártak családom részéről, így ezeket az eredményeket nélkülük nem érhettem volna el. A másik jelentős tényező ebben mesterem Czeba Mihály, aki végig mellettem állt. Köszönöm nekik!”

Képek

Videó

(A lejátszást a lejátszóablak bal alsó sarkában lévő (kék alapú fehér háromszög) jelre kattintva lehet elkezdeni.)

Cimkék