Itt vagyTartalom / Mont Ventoux 2015.07.20.

Mont Ventoux 2015.07.20.


Beküldte mazsola - Ekkor: 2015 July 03

Mont VentouxMont VentouxMa Magyarországon nem utolsó sorban Dányban is reneszánszát éli a kerékpározás.
Tovább népszerűsítsem helyben a kerékpározást,olyan feladatra vállalkozom hogy,
2015.07.20-án kerékpárral megmászom a kerékpáros berkekben is hirhedt Mont Ventoux-ot.
Miért is?
A franciák azt mondják, aki erre a hegyre nem megy fel kerékpárral az nem kerékpáros.Tehát én kerékpáros szeretnék lenni.
Ennyi a történet,és ha megjövök megosztom veletek élményeimet.
Mont Ventoux
Röviden:
Ez a 25 kilométer hosszú és 15 kilométer széles tömb Provence tartomány legmagasabb hegycsúcsa gyakorlatilag egy síkságból emelkedik 1912 méterrel a tenger szintje fölé.Ahogy a neve is sugallja (venteux azt jelenti, szeles francia ), A szélállandóan fúj csúcson, különösen a Mistral ; szélsebesség eléri a 320 km / h (200 mph) került rögzítésre. A szél fúj a 90+ km / h (56+ mph) 240 nap egy évben. Az út a hegyre gyakran le van zárva az erős szél miatt. A hegyhez számos történet és esemény kapcsolódik, ez teszi híressé.
Időközönként itt van a szakaszbefutója a világ legnagyobb kerékpáros körversenyének, a Tour de France-nak.Ezen a hegyen halt meg Tom Simpson,Angol kerékpár versenyző.
A csúcsra egy igen hosszú és meredek kaptató vezet fel, minden kerékpáros rémálma az az emelkedő.Alig több mint két kilométerre a céltól Simpson 40fokos hőségben le esett a földre a kimerültségtől.Még vissza ült ment egy gyötrelmes 600m felfelé
lesett megint, és nagy a valószínűsége annak hogy azonnal meg halt, mielőtt a földre zuhant volna -kimereültség,a hőség,és szívelégtelenség okozta halálát.
Ám ha az időjárási viszonyok megfelelőek, Európa egyik legszebb panorámája nyílik a látogató szeme elé. A Mont Ventoux tehát egyben félelmetes és csodálatosan gyönyörű is.
Üdv:Heim JózsefMont VentouxMont VentouxMount VentouxMount Ventoux