Itt vagyTartalom / Író-olvasó találkozó

Író-olvasó találkozó


Beküldte kultura - Ekkor: 2008 February 16

Április a költészet hónapja. Ennek a hónapnak az előestéjén március 31-én vendégünk lesz a helyi könyvtárban Zsíros Simon Mária nagykőrösi költőnő. 2007-ben az év költője kitüntető címet kapta.Röviden a következőket írja magáról:
"1963. február 5-én születtem Debrecenben. Ebesen egy hajdúsági kis faluban nőttem fel, és itt is jártam iskolába. A tanulmányaim befejezése után az MTA Atommag Kutató Intézetének könyvtárában kezdtem el dolgozni. Innen mentem férjhez Nagykőrösre, ahol azóta is élek és dolgozom. 1983-óta írok verseket. Nagyon sokáig nem foglalkoztam a kiadás gondolatával. Véletlenszerűen figyelt fel írásaimra a Svájci-Magyar Alterra Kiadó. 2001 nyarától a kiadó jóvoltából a verseim rendszeresen megjelennek . 2004 decemberében adtanm ki az első önálló verses kötetemet " Az érzelmek árnyékában" címmel.Örömmel mondhatom, a kötetnek nagy sikere lett. 2005 novemberében megjelent a második kötetem, "Dal szárnyán szőtt szerelem" címet kapta.Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy ez is érdeklődésre talált, és szívesen olvassák fiatalok és idősek egyaránt.
Nagyon nagy öröm számomra, hogy 2005. szeptember 8-tól hivatalos író, költő és előadóművészként vagyok jegyezve. Számomra ez igazi elismerésül szolgál."
Az írónő eddig megjelent kötetei a következők, melyet az előadói esten meg is lehet vásárolni:
I. kötet: Az érzelmek árnyékában
II. kötet: Dal szárnyán szőtt szerelem
III.kötet: Szemeden át a csillaok útján

Mesekönyv: Lúdas Matyi visszatér

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

Cimkék