Itt vagyTartalom / Polgari Hírszemle: Pénzmosoda?

Polgari Hírszemle: Pénzmosoda?


Beküldte detto - Ekkor: 2008 February 16

2008.02.15.

Sokan még mindig azt hiszik, hogy a szolgáltatásokról szól ez az egész TB privatizációs baromság.

A lényeg, hogy a befektetők profitot (tiszta pénzt) akarnak, mégpedig úgy, hogy a munkát más végzi el helyettük. Ehhez kell nekik kezdőtőke és hitel, a hitelhez pedig fedezet. Na, itt jön a képbe a TB kassza.

Ez egy állandóan "megújuló" évi 1500 milliárdos pénzalap, amit a közvetlen befizetéseinkből az egészségügy fenntartására fordítanak.

Ez a befektetőknek nagyon ínycsiklandó falat, nem a közvetlen, hanem a fedezeti értéke miatt. Pofátlan mennyiségű pénzt vehetnek fel erre nemzetközi pénzintézetektől. A felvett pénzből finanszírozható az egészségügyi rendszer működése, az állandó befizetéseidből pedig törleszthetőek a részletek és a kamatok.

Ezen hatalmas hasznot söpörnek be a bankok, amik a kölcsönt adták, kereszttulajdonlások révén maguk a magánbiztosítók is a banktulajdonosok kezében vannak, így saját magukkal üzletelnek.

Amikor már nem képes a lakosság a tb befizetéseivel fenntartani ezt az ördögi kört, azaz olyan mértékűvé válik az eladósodottsága a kasszának, hogy már nem fizethető a TB befizetésből, akkor 3 dolgot tehetnek.

Először spórolnak a szolgáltatáson addig, amíg az elfogadható minőségű. Aztán emelhetik a tb járulékot, végső esetben csődbe mennek és igénybe veszik az állami garanciájukat, ami hasonlatos a bankkonszolidációhoz, csak ez nagyobb muszáj, mint a bankos dolog.

Ezért a végén az állami költségvetésből kell majd kiegészíteni a rendszert (ahogy az Hollandiában is megtörtént), tehát az adódból is elvesznek nem csak a tb befizetésedből.

Közben meg a tulajdonosi kör akkorát akaszt a buliból, tesznek rá, hogy tönkretettek téged anyagilag és lezüllesztették az egészségügyi ellátást és az államháztartást is felborították.

Így vándorolnak a munkáddal megszerzett javak valamely adóparadicsomba újabb befektetésre és profittermelésre.

Az SZDSZ a nemzetközi tőkebefektetők meghosszabbított magyarországi karja, de mi a szerepe az MSZP-nek, hiszen elméletileg egyedül is képes lenne megakadályozni a privatizálást.

A "rendszerváltás" óta a kommunista háttéremberek, akik megfelelő pozícióban voltak (utódpárt tagjai, tsz elnökök, gyári vezetők, Apró-klán), az irányításuk alatt tartott közvagyont maguknak privatizálták - mélyen áron alul -, sokszor erről még normális hiteles szerződéseik sem voltak, csak kisajátították, az olajszőkítésből szintén hatalmasat szakítottak.

Ebből az következik, hogy a tulajdonukba került a semmiből egy óriási vagyon, amiért soha senkinek nem fizettek adót, tehát a nemzetközi pénzpiacokon ez fekete pénznek számít és nem vonható be a befektetésekre, az EU-s pénzmosási és terrorista ellenes törvényeknek nem felelnek meg.

Itthon már, ami kellett nekik - gazdasági, politikai tőke - azt mind megkapták ingyen, munka nélkül, de nagyon rosszul érzik magukat, hogy míg az angol tőzsdeügynök Svájcban vesz házat télire, és spanyolban nyárra, ők a mocskos pénzüket nem vihetik sehova, mert lopott.

Itt jön be nekik ez a TB vagyon, a "nagy mosógép".

Egyesek 4000 milliárdra becsülik a Magyarországon meglévő feketepénzt, ehhez legalább 5-7 év kell, hogy kimosódjon, ha pedig nem fog, akkor addigra jön az euro és volt pénz, nincs pénz.

Tehát akinél ebből a lóvéból van, az nagyon akarja, hogy átmenjen a TB törvény.

Hogyan lehet átmosni?

Igen egyszerű; az elvtársak érdekeltségeket szereznek biztosítókban, egészségügyi szolgáltató cégekben (pl. Hospinvest), és a hitelek fedezete alatt (amit az általuk működtetett - de nem birtokolt - intézményre felvesznek) átforgatják a koszos pénzüket.

A tiszta hitelpénzt elteszik, a mocskos pénzüket pedig a szolgáltatásra költik, amire a hitelt felvették, így számla kerül a pénzük mellé és máris hófehér.

Ez nem FIDESZ meg MSZP meg MDF meg stb. kérdése, mind benne van párthovatartozástól függetlenül, ők a rendszerváltozás nyertesei és csak úgy nyerhetnek igazán, ha átmossák a pénzüket, ezért mindent meg fognak tenni.

Múlt heti hír a Járai-féle biztosító bejegyzése, akik a "nemzeti-jobboldali" pénzmosó-őrs fedőszervét csinálták meg, mert nekik is van bőven mit kimosni.

Polgari Hírszemle

Nemzeti Hírháló