Itt vagyTartalom / Aprókból épül

Aprókból épül


Beküldte kultura - Ekkor: 2008 February 07

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dányi Csoportjához a következő levelet küldte Kozma Imre atya.

Pál apostol Korintusiakhoz írt Második Levelében ezt olvassuk:"Aki szűken vet, szűken is arat; s aki bőven vet, bőven is arat...Isten elég hatalmas ahhoz, hogy bőven megadjon nektek minden adományt, hogy
mindig és minden tekintetben bőven ellátva készen legyetek minden jótettre...Osztogat, adakozik a szegénynek, és jósága mindvégig megmarad. Aki pedig magot ad a magvetőnek és kenyeret táplálékul, megsokasítja vetésteket, és megszaporítja jótékonyságotok gyümölcsét."

A legnagyobb szükséghelyzetben lévők nyomora egyre fokozódó erővel hallatszik hozzánk. Bennünket, máltaiakat ez hivatásunknál fogva is arra késztet, hogy minden erőnkkel éljünk a lehetőségekkel, amelyek segítségével felhívjuk testvéreink figyelmét a bajbajutottakre, és együtt tehetünk értük.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat február 8-29 között "Aprókból épül" címmel országos akciót hirdet a forgalomból kivonásra kerülő 1 és 2 forintos érmék begyűjtésére. Az akcióval a legrászorultabb helyzetben lévő családokat szeretnénk segíteni.

Az akciót nem egyszerűen csak forrásteremtő céllal hirdetjük meg, hanem külön fel szeretnénk hívni a figyelmet a bajbajutott családokra. Azt a pozitív üzenetet szeretnénk közvetíteni a társadalom felé, hogy összefogással van esély az önhibájukon kívül leszakadók felemelésére. Szeretnénk felmutatni azt az általunk oly sokszor megtapasztalt tényt is, hogy erre a magyar társadalomban megvan az érzékenység, a jószándék és a cselekvőkészség.Ezzel az odafigyeléssel és összefogással építhetünk igazán közös jövőt, s adhatunk esélyt a felemelkedésre a legrászorulóbb családoknak is.

Kezdeményezésünkhöz társult számos korábbi partnerünk, és segítségünkre lesz a sajtó egy jelentős része.

Móricz Zsigmond éppen száz éve, 1908-ban írta a Hét krajcárt. "Megvan- kiáltotta - itt van!Mennyi is van már? Meg se győzzük olvasni. Egy-kettő-három-négy-öt...Öt! Már csak kettő kell. Mi az, két krajcár, semmi. Ahol öt van, ott
akad még kettő." Reméljük, hogy közös munkálkodásunk során mi is így csodálkozhatunk majd rá az apró segítségekre.

Ehhez kérem a támogatásukat és kívánom Mindnyájuknak az Isten jóságát.

Adjuk össze apróinkat! Várjuk az ország összes Máltai Pontján és a WestEndben, Dányban a művelődési házban.

Cimkék