Itt vagyTartalom / R E N D Ő R S É G I F E L H Í V Á S

R E N D Ő R S É G I F E L H Í V Á S


Beküldte ufo - Ekkor: 2008 February 06

2008. február 4-én Gödöllő egyik lakótelepén egy idős házaspárhoz csengetett be két férfi, akik az Elektromos Művek munkatársainak adták ki magukat, és kék – sárga színű igazolványt mutattak fel. Elmondták, hogy a lakásban túláramot mérnek, ezért át kell nézniük az elektromos dobozokat, konnektorokat. Az idős házaspárt a lakás különböző pontjaiba irányította a két szerelőruhába öltözött férfi, majd néhány perc múlva távoztak. A sértettek később vették észre, hogy az egyik szoba szekrényének fiókjából hiányzik a korábban ott hagyott barna autóstáska, melyben a sértett nevére kiállított iratok és kb. 80 ezer forint készpénz volt.

Az álszerelőkről az alábbi személyleírás áll rendelkezésre:
Az egyik férfi kb 175 cm magas, vékony testalkatú, társa 185-190 cm magas, erős testalkatú.

A rendőrség kéri, hogy mielőtt idegen embereket a lakásukba engednek, minden esetben kérjenek igazolványt, hívják fel a szolgáltató céget, ezt közöljék a szerelőkkel, amíg leellenőrzik őket, kint várakozzanak. Aki ártó szándékkal érkezett, esetleg nem is a cég alkalmazottja, biztosan nem várja meg amíg az ellenőrzés telefonon lezajlik. Soha ne engedjenek idegenek a lakásukba, főként ne hagyják őket magukra, felügyelet nélkül.
Amennyiben gyanúsan viselkedő személyek szeretnének a lakásukba bemenni, hívják a rendőrséget az ingyenesen hívható számok 107, 112 bármelyikén.

Gödöllő, 2008. február 5.

Engedélyezem:

Szűcs Béla r. alezredes
Kapitányságvezető