Itt vagyTartalom / Faluszépítő nap 2014

Faluszépítő nap 2014


Beküldte polgarmester asszony - Ekkor: 2014 May 13

Engedjék meg, hogy megosszam Önökkel 2014 április 26-án (szombat) meghirdetett faluszépítő napunk élményeit.
A faluszépítő napot plakátokon, interneten meghirdettük. Az Önkormányzat dolgozói már előző héten lázasan készülődtek a faluszépítő napra.
A faluszépítő napot már második évben meghirdettük Dány-Szentkirályban és Dány-Szentegyedi tóparti részen is. Ott is fákat, bokrokat, virágokat ültettek a résztvevők.

Csoportokban beszélgettünk milyen fát, virágot, bokrot kellene ültetni, hogyan szépítsük településünket.
Fákat, virágokat vásároltunk és felajánlásban is kaptunk vállalkozóktól, helyi lakosoktól, virághagymákat, virágpalántákat, bokrokat, cserjéket, fákat.
Elérkezett a szombat amikor is a 9 órára meghirdetett találkozón körülbelül 60 ember jelent meg.
Több falubéli hozott a reggeli munkakezdéshez jófajta házi pálinkát, pogácsát.
Fákat, bokrokat ültettünk a fő út vonal mentén a focipályától a gépállomásig.
Szemetet szedtünk.
Virágokat ültettünk a falu központjában, a Művelődési Ház udvarán, a megszépült Kálvárián, a Szent János szobor körül, a Szent Imre szobor körül,
virágok kerültek a nagyhídra..
Gondos kezek megtisztították az első világháborús emlékművet, virágot ültettek a Trianoni kereszt mögött lévő hármas dombra. Helyi vállalkozók felajánlásaként tujákat, bokrokat ültettünk a templom körüli parkba.
Az óvodai dolgozók ügyes keze nyomán megszépült az óvoda udvara.
A bölcsődei dolgozók és családsegítő. gyermekjóléti szolgálat dolgozói a telepi épületek udvarát, utcafrontját szépítették.
Az általános iskolás gyermekek szemétszedése ezen a napon sajnos elmaradt, mert nagyon borongós esős idő volt. A szemétszedést május 10-én pótolták be.
A Vadásztársaság ebben az évben is felajánlotta az ebédet a munkában részt vevőknek. Reggeltől sürögtek, forogtak a bográcsok körül és a munka végeztére elkészült a finom ebéd: vaddisznópörkölt burgonyával. Volt kolléganőnk finom házi süteménnyel is kedveskedett a munkásoknak. A jó munka jutalma a finom együtt elköltött ebéd volt.
Az ebédhez köszönettel vettük a jó bort, ami szintén felajánlás volt.
Jó volt ismét együtt lenni. Kellemesen elfáradtunk, de a derűs hangulat, a finom ebéd, a megszépült falu, a jókor jött eső kárpótolta minden fáradságunkat.
Köszönöm a faluszépítő napon résztvevőknek a munkáját, köszönöm a sok felajánlást (virágok, bokrok, fák, és minden más egyéb).
Úgy hiszem nem halt ki még szívünkből a település szeretete ahol élünk és élni szeretnénk gyermekeinkkel, unokáinkkal.
Remélem sok ilyen nap vár még ránk.
Együtt! Egymást megbecsülve és Tiszteletben tartva!

Gódor Lajosné, polgármester

Tekintsék meg kedves Olvasóink az ezen a napon készült képeinket:

Cimkék