Itt vagyTartalom / Megdöbbentő: 12 éves cigány bandavezér

Megdöbbentő: 12 éves cigány bandavezér


Beküldte detto - Ekkor: 2008 January 14

http://youtube.com/watch?v=kHHjlqiorsM

A cigány gyerekek felzárkóztatásáért gyűjtenek aláírásokat a Gój Motorosok

Aláírásokat gyűjt a cigányság felzárkóztatásáért és társadalmi beilleszkedéséért a Gój Motoros Egyesület. A civil szervezet - ismert balliberális értelmiségiek, köztük Bolgár György és Tamás Gáspár Miklós segítségét kéri ahhoz, hogy valamennyi fizetős magániskola térítésmentesen felvegyen egy-egy cigány gyermeket. A motorosok szerint ez a szimbolikus lépés igazolhatná, hogy a magyar valóban befogadó nemzet.

Az egyesület arra kéri az embereket, javaslataikkal is segítsék a társaságot a cigány szegregáció megszüntetését célzó program kidolgozásában. A civil szervezet ismert balliberális értelmiségi, köztük Bolgár György és Tamás Gáspár Miklós közbenjárását kéri ahhoz, hogy valamennyi fizetős magániskola térítésmentesen felvegyen egy-egy roma gyermeket.

A roma gyerekek felzárkóztatását célul kitűző Utolsó Padban Egyesület vezetője úgy érzi a Gój Motorosok kezdeményezése egyfajta fricska azoknak, akik évek óta szajkózzák a roma gyerekek integrációját, de semmit nem tetszenek érte. Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke nem kívánt nyilatkozni az ügyben. Az egyesület felhívását egy hét alatt több mint háromezren írták alá.

hírTV