Itt vagyTartalom / Horváth: Van amikor elfogadható, hogy a beteg a folyosón feküdjön

Horváth: Van amikor elfogadható, hogy a beteg a folyosón feküdjön


Beküldte detto - Ekkor: 2008 January 13

Van olyan helyzet, amikor teljes mértékben elfogadható, hogy a betegek akár a folyosón feküdjenek - mondta Horváth Ágnes egészségügyi miniszter két nappal azután, hogy a hírTV bemutatta a gyöngyösi kórházat. Az egy éve magánosított Bugát Pál kórházban tömegével feküdtek a folyosókon a betegek.

A botrány kirobbanása után csak két nappal megszólaló egészségügyi miniszter szerint csak szervezési hibák történtek a gyöngyösi kórházban. „Lehet olyan rendkívüli helyzet, amely teljes mértékben elfogadhatóvá teszi, hogy a betegek akár a folyosón feküdjenek. Tehát rendkívüli helyzetben igen, általános helyzetben nem tudjuk elfogadni” - mondta Horváth.

A felvételek bemutatása óta a Hír Tévéhez özönlő levelek és telefonok szerint azonban nem egyszeri esetről van szó, hanem hónapok óta kezelik már a folyosókon a gyöngyösi betegeket.
"Negyedévente infúzióra kell járnom, folyamatosan látom és hallom hozzátartozóktól, hogy a belgyógyászaton napokat töltenek a folyosón a betegek. Ott kapják az infúziót, ágytálaznak, pelenkáznak, vizsgálatot végeznek. Még átöltözni sem tudnak..." - írta egyik nézőnk.

Az ÁNTSZ hétfőn átfogó vizsgálatot tart a Hospinvest Zrt. által működtetett gyöngyösi kórházban, hogy feltárják a hibákat.

hírTV