Itt vagyTartalom / Brutális tinédzserek: kiderült miért verték agyon a középiskolás fiút!

Brutális tinédzserek: kiderült miért verték agyon a középiskolás fiút!


Beküldte detto - Ekkor: 2008 January 13

Rettegésben tartják az iskolásokat

A csütörtöki gyilkosság után már csak egy lépés, hogy gépfegyveres diákok tömegmészárlást rendezzenek egy magyarországi iskolában. Roland még csak 18 éves volt. Talán orvos lett volna, vagy mérnök, vagy egyszerűen a legjobb karosszéria-lakatos. De csütörtök délután, amikor három feldühödött suhanc megtámadta és agyonverte, minden álom szertefoszlott.

Úgy tudni, a Széchenyi István Szakközépiskola egyik "rettegett" figurájába botlott bele a 18 éves fiú. Az iskola környékén cigarettázó és összesúgó diákok azt mesélik, azért kellett meghalnia a végzős diáknak, mert leromázta támadóját.

"Ezek elég kemény fazonok. Több ügyük is volt már. Játéktermekbe járnak, szívnak, amikor csak tehetik" - mondta Krisztina, aki jól ismerte Rolandot, s könnyes szemmel mesélte, hogy éppen a múlt héten kapott tőle egy kedves sms-t, amikor szomorú hangulatban volt.

A rendőrség és az önkormányzat néhány munkatársa egész délelőtt az iskolában vizsgálódott. Mindenki tudta, hogy ki tette, de meg sem mertek mukkanni. Attól féltek, hogy talán őket is elkapják majd valamelyik kis utcában, és megleckéztetik örökre. Roland, miután iskola után elkapták és agyba-főbe verték, még haza tudott vánszorogni, de otthon arra panaszkodott, hogy nem lát rendesen, és úgy zúg a füle, hogy szinte megőrül tőle. Ekkor még nem tudta, hogy mindez a verés miatt történik vele.

Tegnap - úgy tudni - nem csak Roland helye volt üres az iskolapadban, hanem támadói sem mentek be. Miután tanácskoztak szüleikkel, ügyvédjükkel besétáltak a VIII. kerületi kapitányságra.

"Kevesebb, mint 24 óra alatt sikerült beazonosítani a támadókat, sőt, a rutinos nyomozói kihallgatás is sikeres volt, hiszen mindent beismert a fiú megverésével gyanúsítható 17 éves fiatalember" - nyilatkozta Csillag Melinda, a BRFK sajtóügyeletese, aki hozzátette, őrizetbe vették a brutális verekedőt.

Az elmúlt hetek és a tegnapi erőszakos fiatalkorúakat érintő bűncselekmények miatt az országos rendőrkapitány összesítést kért a vezetőktől, hogy milyen kiskorú elkövetők kerültek a látókörükbe az elmúlt időszakban. Mint ismeretes, alig egy hete P. Józsefet is őrizetbe vették, akit egy évvel ezelőtt a szintén fiatalkorú Mortimer néven elhíresült fiatalember a 21-es buszon szúrt át szamurájkardjával. De újból börtönben van az a 11 éves roma fiú is, akiről az egyik internetes portál dokumentumot készített bűnözői múltja miatt. A gyerekzsebes ezúttal combon szúrt valakit MP3 lejátszójáért.

Igaz, a rendőrség lejjebb akarja vitetni a büntethetőségi korhatárt, de sokak szerint nem ez lenne a megoldás. "Az erőszakot csak az otthon és a szerető család állíthatja meg".
(STOP)