Itt vagyTartalom / 45 éves a Tápiómente Táncegyüttes!

45 éves a Tápiómente Táncegyüttes!


Beküldte buborék - Ekkor: 2013 December 05

MeghívóMeghívó

Jubileumi gálaműsor Nagykátán a nagykátai Bartók Béla Művelődési Központban 2013. december 14.-én és 15.-én 18:00 órai kezdettel.

Egy fergeteges csokor a magyar néptáncainkból a Tápiómente Táncegyüttestől:
http://www.youtube.com/watch?v=0aGxJpVe9TI

Tápiómente Táncegyüttes

A hatvanas évek közepén az akkori járási székhely, Nagykáta vezetői elhatározták, hogy egy amatőr táncegyüttes életre keltésével színesítik a térség igencsak szürke kulturális életét.
Akkor még az alapítók sem gondolták, hogy a Tápiómente Táncegyüttes - amely alakításától maga mögött érezte Nagykáta támogatását és szeretetét - csakhamar lehetőségein messze túllépve nemcsak az egyre karakteresebbé váló kisváros és a Tápió-vidék, de az egész magyarság kultúrájának méltó követe lesz szerte a világban: négy földrészen, harminc országban, több mint 100 000 km-t utazva aratott sok sikert és elismerést.

Közben számtalan hazai fesztivál, tánctalálkozó, minősítő és egyéb fellépés során is bizonyította ez az amatőr együttes, hogy profi teljesítményre képes.
A Tápiómente tiszteletbeli vezetője az örökifjú Domján Lajos, aki hatalmas szívvel és tudással, a táncművészet iránti alázattal, pedagógiai és menedzseri vénával, megszállottként több, mint 40 esztendőn keresztül irányította az együttes munkáját. A város büszke együttesére. Megbecsüli és tiszteli azokat, akik az együttes munkáját segítik, vagy abban részt vesznek. Domján Lajost elsők között választotta díszpolgárává, az együttest pedig Pro Urbe díjjal tüntették ki.

Az együttes 45 éves múltra tekint vissza, ének, zene és tánckarból áll, valamint utánpótlás és gyerek csoporttal is rendelkezik. A többszörösen kitüntetett véglegesen kiváló táncegyüttes szinte bejárta az egész világot. Az együttes számos hazai versenyek díjazottja. Domján Lajos az együttes tiszteletbeli vezetője – Nagykáta Díszpolgára, valamint a Magyar Kultúra Lovagja.
Az együttes jövője is biztosítottnak látszik, hiszen Vámos László a Duna Művészegyüttes fiatal tánckarvezetője már évekkel ezelőtt készített és betanított koreográfiákat az együttes részére s személyében úgy néz ki, hogy az együttes művészeti vezetése jó kezekbe kerül. Az együttesnek köszönhető, hogy megrendezésre kerül a Kátai tánctalálkozó.

Cimkék