Itt vagyBlogok / detto's blog / Watchman Nee - A lélek rejtett ereje

Watchman Nee - A lélek rejtett ereje


Beküldte detto - Ekkor: 2012 October 17

Ezt a könyvet a kórházban kaptam kölcsön olvasásra egy betegtársamtól. Számomra élmény volt felfedezni a részben már általam is ismert, mégis új megvilágításban leírt tényeket.

Most megtaláltam az internetes változatát.
Ha csak egy óra szabad idejük is van, kérem olvassák el!

https://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:FDL6lW2CN84J:istenkereso.hu/l...

Ki is volt a könyv írója?
http://www.vargamakai.com/watchman_e.html

Még egy gondolat:

"Mindenekelőtt azt a kérdést kell feltennünk: melyik ajtó az igazi, s nem azt, hogy melyik tetszik a legjobban a színe vagy a burkolata alapján. Magyarán, a kérdés soha ne az legyen: "Kedvelem-e ezt az istentiszteleti formát?", hanem az, hogy "Igazak-e ezek a tanítások? Valóban szent hely-e ez?" ... Amikor eljutottunk a saját szobánkba, legyünk szívélyesek azokhoz, akik másik ajtót választottak, és azokhoz is, akik még mindig az előcsarnokban várakoznak! Ha rosszak, még inkább szükségük van imáinkra; ha ellenségeink, akkor pedig még parancsunk is van rá, hogy imádkozzunk értük"
"Amióta csak keresztény lettem, mindig is úgy véltem, hogy a legjobb, s talán az egyetlen szolgálat, amit nem hívő felebarátaimnak tehetek, ha megmagyarázom és megvédelmezem azt a hitet, amely mindenkor közös volt csaknem valamennyi keresztény számára."
C.S. Lewis