Itt vagyBlogok / detto's blog / Elkaszálják a rokkantsági, özvegyi nyugdíjakat?

Elkaszálják a rokkantsági, özvegyi nyugdíjakat?


Beküldte detto - Ekkor: 2011 October 14

A rokkantnyugdíjas dögöljön meg! - Legalábbis a FIDESZ kormány tervei alapján ezt szándékoznak végrehajtani! Vajon ezek után van-e, aki kételkedik a törvényesített eutanáziában?

Ha valaki (ténylegesen) megrokkan, azt nyilván nem magának keresi. Már az is döbbenetes, hogy a rokkantak a vegetációhoz sem elegendő összegből kénytelenek "eltartani" magukat, miközben élelemre sem elegendő a részükre megállapított alamizsna, nem hogy a gyógyszereikre! A rokkant nyugdíjak még a 2-3 évtizedes munka után megrokkant dolgozók esetében is alig fedezik a létfenntartás legszűkebb költségeit.

A viszonylag magas (!!!)- 70-80 ezer forintos - rokkantnyugdíjból éppen csak vegetálni tudnak, és egyre kevesebb, vagy egyáltalán nem jut a számukra nélkülözhetetlen gyógyszerek megvásárlására.

Közeli ismerősöm - ovosként - elhagyta az országot többek között azért, mert esküjéhez híven nem tudta hivatását teljesíteni!
Mesélte, hogy naponta hányingerrel és gyomorideggel küszködött, mert lelkiismeretével összeegyeztethetetlennek tartotta ama utasítást, amellyel kerek-perec megszabták "felsőbb szervek", hogy a kórházban fekvő betegeknek nem kell adni a drága gyógyszereket. Helyette a hatástalan pirulákat kell nyomkodni beléjük, a betegek úgysem tudják mit kapnak, de az orvosban bíznak, eszükbe sem jut, hogy fölöslegesen szedik az ápolók által naponta kiosztott "gyógyszereket". Nem kételkednek az orvosban sem, hiszen azok a betegek egyetlen mentsvárai! És különbenis a gyógyításra tették a Hippokratészi-esküt....

Ha nem ismerném hivatástudatáról és lelkiismeretességéről az említett orvost, talán el sem hiszem a történetet. Ám pár nappal később másik (egymástól teljesen idegen) egészségügyi dolgozótól ugyanezt hallottam azzal kiegészítve: ezt leginkább az időseknél kell alkalmazni! Így, szó szerint! KELL!

Nos, mit is tesz a szocikhoz hasonlóan szociálisan érzékeny, csupa jószándék
jelenlegi kormányunk???
Olvassuk a Napi Gazdaság írását:

"2012 januárjától csak a korhatár feletti öregségi ellátások számítanak nyugdíjnak, így a korhatár alattiak szociális ellátássá alakulnak. Ezekre ugyanakkor nem vonatkoznak a nyugdíjemelési vagy a nyugdíjakat védő szabályok - írja a Napi Gazdaság Online.

Jövőre jelentős változáson megy át a jelenlegi rendszer: a kormány tervei szerint egyes jelenleg nyugdíjnak minősülő tb-ellátások, elvesztik nyugdíj-státuszukat és egyszerű szociális ellátássá alakulnak át.

A nyáron elfogadott alkotmánymódosítás idevágó passzusa eredetileg a rendőrségi szolgálati nyugdíjakra vonatkozott volna - ugyanakkor a most formálódó kormányzati javaslat már nem állna meg kizárólag a fegyveres testületek kedvezményes szolgálati nyugdíjainak ellátássá való átalakításával, hanem ez vár minden korhatár alatti nyugdíjra is.

Mivel 2012 januárjától az alaptörvény csak öregségi nyugdíjat ismer el társadalombiztosítási pénzbeli ellátásként, szociális juttatássá alakulhat át rokkantsági, özvegyi és árvasági ellátás is. Ezekre ugyanakkor nem vonatkoznak a nyugdíjemelési vagy a nyugdíjakat védő szabályok. "

No comment...
/fusz.hu/